50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Mini Cooper Electric
17 dec. 2020

Je elektrische Mini opladen doe je zo

By Jeroen
  • Read time: 3 minutes
Voor een bedrag vanaf 34.900 euro heb je een volledig elektrische Mini, de Mini Electric. Met de Mini Electric, ofwel de Mini Cooper SE, komen de go-kart handling en het alom bekende en welhaast iconische Mini design samen. De Mini Electric straalt in alles een urban lifestyle uit en is vanaf maart volgend jaar op de markt beschikbaar. De Mini Electric heeft 184 paardenkracht en brengt je in 7,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Elektrische Mini: iconisch wat betreft de uitrusting

Het design van welke Mini dan ook is en blijft iconisch met vier uitrustingen van maat styling en vier spaken voor aerodynamisch rijden. De Mini zorgt voor een revolutie met een 1-traps transmissie en twee niveaus van regeneratief remmen. De Mini Cooper SE heeft edrive services om van te watertanden net als talloze remote services en een aerodynamische front grille. De elektrische Mini heeft een moderne en slanke grille en een opvallende gele accent balk meegekregen. De Mini Electric heeft 17 inch velgen, led koplampen en achterlichten en staat nadrukkelijk voor de best denkbare combinatie van rijplezier, souplesse en de acceleratie mag er daarnaast zeker ook zijn.

Mini Electric opladen kan simpel zonder complexe installatie

Ook wat betreft het opladen biedt de Mini Electric heel erg veel. Zo kun je gewoon thuis opladen zonder complexe installatie op een normaal geaard stopcontact van 230V. Zelfs bij het gebruik van een gewoon huis stopcontact, wordt de Mini in drie uur tijd voor ongeveer twintig procent opgeladen. Bij je Mini Electric wordt overigens standaard een laadkabel en adapter meegeleverd.

Met een gewoon stopcontact laad jij je auto in vijftien uur op

Met de standaard Mode 3 kabel kun je overal opladen waar je ook maar parkeert. Laad je thuis op je stopcontact op, dan zal de Mini in een uurtje of vijftien volledig opgeladen worden. Voor iedereen die elke dag wil rijden, duurt het dus te lang om de auto via het stopcontact op te laden. Een laadstation thuis biedt uitkomt.

Je kunt bijvoorbeeld beter kiezen voor de Mini Wall Box met 3-fase en 11 kW Wallbox verbinding. Met de Wallbox voor Mini laad je liefst 3,5 keer sneller op dan wanneer je gebruik maakt van een normaal stopcontact. De Wallbox laat je bij voorkeur aansluiten door professionals. De installatie vraagt namelijk enige technische kennis. Het is een geruststellende gedachte dat je de Mini Electric standaard op kunt laden met een Mode 3 kabel bij de openbare 11 KW laadstations.

Volledig groene stroom of hernieuwbare energie

Overigens kunnen de openbare laadstations zowel wisselstroom met een type 2 stekker maar ook gelijkstroom via een CCS-stekker met maximaal 50 kW elektrisch vermogen aanbieden. In ons land wordt als het gaat om de openbare laadinfrastructuur steeds gebruik gemaakt van volledig groene stroom of hernieuwbare energie. Kiezen voor Wallbox betekent in elk geval standaard een kortere laadtijd en comfortabele kabelbediening. Bovendien is sprake van een geïntegreerde fout stroomdetectie. De Wallbox is ontwikkeld en gecertificeerd voor gebruik buiten de deur en van stralingsbelasting is geen sprake.

Een Wallbox op eigen grond geldt als de ideale situatie

Een Wallbox bij je thuis geldt uiteraard als de ideale situatie. Heb je eigen grond, dan geldt voor de installatie van een eigen laadpunt geen enkele restrictie. Dan kun je dus meteen aan de slag. In andere gevallen vraag je bij de gemeente waarin je woonachtig bent een laadinstallatie aan. De gemeente richt dan vaak een laadpunt in binnen de openbare ruimte. Let wel; er is dan sprake van een openbaar laadpunt en dus niet van een laadpunt alleen voor jou en je Mini Electric. Gelukkig zijn er in Nederland steeds meer laadpunten beschikbaar en heb je een privé laadstation thuis dan kun je overwegen ook die openbaar te maken om zo je investering in het laadstation alvast terug te verdienen. In het algemeen geldt dat alles wat met de installatie van laadpalen en laadstations te maken heeft werk is voor vakmensen die weten wat er gevraagd wordt en ervaring hebben. Bezuinig daar dus nooit op.

In een Mini is het geen kwestie van rijden maar glijden

Met een goed opgeladen Mini rijd je niet, maar glijd je. De stilte zou je perfect kunnen noemen en juist die stilte neemt de stress om het rijden in de grote stad weg. In een Mini Electric kun jij je weer concentreren op de essentie van wat autorijden is. En ook over de audio hoef jij je geen zorgen te maken, in de Mini Electric hoor je geluid via een Harman Kardon systeem. Je rijdt met de Mini Electric met een pedaal door de stad; de motor van de auto is rechtstreeks gekoppeld aan de wielen. Laat je het gaspedaal opkomen, dan werkt de motor als generator. Daardoor is de Mini Electric in staat sneller te vertragen dan een gemiddelde benzineauto dat kan. En elke keer dat je stilstaat voor de verkeerslichten, krijgt je auto weer extra energie.

Een goed opgeladen Mini maakt amper tot geen geluid

Een goed opgeladen elektrische Mini maakt amper geluid. Niet voor niets heeft de auto een akoestisch waarschuwingssysteem voor voetgangers om deze groep attent te maken op de aanwezigheid van de Mini. Extra toeren maken heeft geen enkele zin. Er komt wat gebrom bij het optrekken dat je geluid zou kunnen noemen van de Mini, en dat dus alleen op snelheid. En zo heeft de Mini Electric heel veel nieuws te bieden zonder dat er getornd wordt aan de waarden die dit merk zo groot maakten. De auto is stil en de prestaties zijn groot. De Mini Electric is dé reden om ook elektrisch te gaan rijden.

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in een laadpaal voor thuis? Vul vrijblijvend onderstaande offerte in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gegevensverwerking*

Written by Jeroen

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen van 50five.