Merk van de maand december: Nuki

Door Joost
5 maanden geleden

­­Nuki is bij 50five het merk van de maand december! Nuki is een merk dat gespecialiseerd is in het maken van slimme deursloten en alles wat daar bij komt kijken. Tevens zijn de producten van Nuki super veilig én gebruiksvriendelijk. De Nuki Smart Lock 2.0 is de basis van hun huidige assortiment, vandaar dat we hier wat meer op gaan inzoomen in deze blog.

De Nuki Smart Lock 2.0

Nuki focust zich op één specifiek onderdeel van een smart home: deursloten. De deursloten van Nuki zijn ontwikkeld mede door gebruik te maken van alle innovatieve technologieën binnen smart home. De Nuki Smart Lock 2.0 is een slim deurslot dat veel mogelijkheden geeft met betrekking tot de toegang tot je huis. Zo kan je met de Nuki Smart Lock 2.0:

  • Deuren ontgrendelen of vergrendelen via je smartphone
  • Auto-Unlock: Je deur handsfree openen als je voor de deur staat door middel van geofencing
  • Digitaal kan je toegang delen met bekenden of een keypad toevoegen
  • Er wordt bijgehouden wie de deur heeft geopend in een overzicht

Je kan je Nuki Smart Lock 2.0 verrijken met handige accessoires. Door bijvoorbeeld de Nuki Bridge aan te schaffen kan je je deurslot combineren met Google Assistant, Amazon Alexa en de Apple Homekit. Hiermee kan je de deur ontgrendelen en vergrendelen door middel van spraakbesturing. Tevens is de Nuki Bridge van belang als je de deur op afstand wilt ontgrendelen of vergrendelen. Zonder bridge is dat niet mogelijk.

Veiligheid

Je hoeft niet bang te zijn dat het slot van Nuki onveilig is. Nuki voldoet namelijk aan de hoogste digitale veiligheidsnorm door gebruik te maken van End-to-End encryptie. De veiligheidsnormen van Nuki zijn te vergelijken met die van internetbankieren. De Nuki-app stuurt een ontgrendel commando en versleutelt dit zodat alleen de app en de Nuki Smart Lock de sleutel herkennen. Tevens hebben onafhankelijke veiligheids- en verzekeringsexperts nagegaan of de montage van de Nuki Smart Lock de integriteit van een deur zou aantasten. De experts zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet het geval was. Je kan de Nuki Smart Lock installeren zonder dat de deur zwakker wordt.

 

Bezit je deur een nood- of gevarenfunctie? Dan kan je de deur ook gewoon afsluiten met een normale sleutel. Je kan de gevarenfunctie herkennen aan het feit dat je de sleutel nog steeds kunt omdraaien als er al een sleutel aan de andere kant van het slot zit. Nuki raadt het af om hun Smart Lock te gebruiken als je gewone slot niet voorzien is van deze gevarenfunctie.

 

Bovendien zal Nuki je niet verassen met slot met een lege batterij. Als het batterijpercentage van de Nuki Smart Lock onder de 20% raakt, stuurt de Nuki-app je direct een berichtje. Zo heb je voldoende tijd om de batterijen te vervangen. Tevens kan je de deur ook openen met een gewone sleutel, mits je gewone deurslot van de gevarenfunctie is voorzien. De levensduur van de batterijen is ongeveer zes maanden.

Smartphone leeg? Geen probleem!

Nuki heeft ook aan oplossingen gedacht voor het geval dat je smartphone leeg is. Er zijn twee opties: de Nuki Fob en de Nuki Keypad.

De Nuki Fob geeft je de mogelijkheid om je deur te openen zonder je smartphone te hoeven gebruiken. Met een druk op de knop wordt de deur geopend. Dit is ook handig als je geen smartphone hebt of als je mensen toegang tot je huis wilt geven en zij niet zo handig zijn met een smartphone. Ook met de Nuki Fob hoef je niet bang te zijn dat iemand zomaar je huis in kan. Als de Nuki Fob kwijt is of gestolen wordt dan verwijder je de Nuki Fob gemakkelijk uit de toegangsrechten. Door het slanke en compacte ontwerp past de Nuki Fob makkelijk in je zak of portemonnee. Tevens kan je de Fob bij de buren achterlaten voor het geval dat je deze niet zelf wilt bijhouden, maar toch nodig hebt als je smartphone leeg is.

De Nuki Keypad ontgrendelt of vergrendelt je deur door middel van een 6-cijferige persoonlijke toegangscode. Bovendien kan je ook anderen toegang geven tot jouw woning door middel van een eigen toegangscode. Je plakt of schroeft de Nuki Keypad aan de buitenkant van je deur en regelt de rechten en codes in de Nuki-app. Je kan tot wel 200 persoonlijke codes aanmaken en dus ook aan 200 personen toegang verstrekken, mocht je dat willen. Mocht je iemand z’n toegang weer willen ontzeggen, dan verwijder je deze gemakkelijk uit het systeem met de Nuki-app. Extra handig als je je vakantiehuisje aan verschillende mensen verhuurt of als je smartphone leeg is.

Wat kost een Nuki Smart Lock 2.0 met accessoires?

Als je geïnteresseerd bent in een Nuki Smart Lock 2.0 dan kan je deze via onze website voor €199,- aanschaffen. Wil je graag de Nuki Bridge erbij aanschaffen dan kost deze €89,-. Een losse Nuki Keypad kost €79,- en een Nuki fob kost €39,-. Tevens zijn via de website verschillende combinatie deals verkrijgbaar. 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost