Laad energiezuinig en veilig op met EVBox

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Zeg je opladers voor elektrische auto’s, dan zeg je in een adem vaak ook EVBox.

De elektrische auto en de producten van EVBox zijn beide sterk in opmars en dat is natuurlijk erg logisch. Wil je elke dag opnieuw genieten van elektrisch rijden, dan ben je aangewezen op laadpalen die ervoor zorgen dat je auto steeds over voldoende stroom beschikt. En zeg je opladers voor elektrische auto’s, dan zeg je in een adem vaak ook EVBox. Vandaar dat ook jij bij deze aanbieder terecht kwam en de EVBox Homeline EV-oplader - 1-fase, 16A, Onbekabeld, Autostart kocht. En met die aankoop willen we je veel geluk wensen, want een betere aankoop had je wat betreft laadpalen niet kunnen doen. Zeker afgezet tegen de prijs die je voor deze oplader betaald hebt.

Eigen huis, eigen grond en een eigen oplader op de oprit

Je hebt een eigen huis en eigen grond en dus kon je zelf zoeken naar de oplader die perfect bij jou en jouw oprit past. Dat het EVBox geworden is, is niet zo heel verwonderlijk. Ook jij had je ingelezen en wist dat je met EVBox een slimme oplader hebt gekocht, een systeem dat kan werken met een pasje en in jouw geval met een autostart functie. Jij weet al niet beter, jij hebt al ervaren dat het laadproces direct na het inpluggen van de laadkabel begint. Jij weet ondertussen ook al dat je aan de LED-ring steeds de status van het laadproces af kunt zien.

Standaard met kWh meter, RFID reader en controller met simkaart

De laadpaal op jouw oprit werd standaard geleverd met een kWh meter, RFID-reader en een controller met simkaart. Ondertussen had jij direct al een abonnement afgesloten op Backoffice. Overigens had je wat dat betreft geen keuze, een Backoffice abonnement is namelijk verplicht. Anders werkt de laadpaal op je oprit niet. Jij hebt een type 2 stekker aan de oplader, zoals de meeste Europese auto’s die hebben, en kunt kiezen uit een oplaadkabel die zes of acht meter lang is.

De stijlvolle oplader maakt de uitstraling van je woning zeker niet minder

Dat jij kiest voor kabels van een bepaalde lengte komt omdat jij nog geen laadkabels had. Had je die wel gehad namelijk, dan had je de EVBox ook zonder kabels kunnen laten leveren. EVBox onderkent het belang van design. Mensen willen niet dat hun oprit ontsierd wordt door een oplader. En kijk zelf nu eens naar je oplader op je oprit. Valt die uit de toon en wordt het beeld van je huis zo minder? Nee toch? Je had daarnaast de keuze uit de kleur antraciet, grijs of wit.

Kies een van de drie beschikbare Backoffice abonnementen

De dealer had het je al gezegd dat je meteen een Backoffice abonnement af moest sluiten. Die raad heb je gevolgd, en dat is ook gewoon noodzakelijk om optimaal gebruik te kunnen maken van de laadinstallatie bij je thuis. Backoffice biedt drie verschillende abonnementsvormen en hoe meer je per maand betaalt, hoe meer functionaliteiten je tot je beschikking hebt.

Met EVBox laad je altijd energiezuinig en veilig op

In principe is Backoffice er voor de registratie van de laadsessies en eventueel om te factureren, al geldt dit meer voor als je meer laadpalen in je bezit hebt. Goed dat je het Backoffice abonnement meteen in orde gemaakt hebt, want nu krijg je ook hulp op afstand aangeboden en heb je 24/7 toegang tot Backoffice en de verschillende registraties. Boven alles heb je met de EVBox een laadsysteem in huis gehaald dat energiezuinig en veilig oplaadt.

De veiligheid heb je ook al ervaren toen bleek dat net toen jij de auto oplaadde, er ook andere apparaten in je huis gebruik maakten van het stroomnetwerk en je merkte dat dit prima samenging. Load Balancing van EVBox zorgt daarvoor, waardoor de stroom die beschikbaar is steeds eerlijk verdeeld wordt onder de oplader en andere stroom vragende apparaten. Daardoor is de kans dat er sprake is van oververhitting of overbelasting ook tot zo goed als nul gereduceerd.

Nee, natuurlijk heb jij niet zelf de installatie voor je rekening genomen. Heel verstandig om dit door professionals te laten doen, met de technische kennis en enige ervaring. Alleen dan weet je dat de installatie ook op de enige juiste wijze uitgevoerd wordt en je jarenlang geen omkijken hebt naar de oplader. Gedoe met vergunningen heb je ook niet gehad en dat is ook weer logisch, omdat jij beschikt over een eigen huis op eigen grond. Stel je had dat niet gehad, dan had je toch echt eerst met de gemeente waarin je woonachtig bent in conclaaf gemoeten.

Heerlijk hè, zo’n EV Box laadpaal op je oprit

Heerlijk hè, zo’n EVBox laadpaal op je oprit. Wat een gemak heb je er van. Je zou er nu al niet meer zonder kunnen en gelukkig hoeft dat dus ook helemaal niet. De komende periode zul je nog regelmatig versteld staan van de veelzijdigheid van de EVBox op je oprit, want de EVBox blijft in positief opzicht verrassen. Wat jij ook goed deed was al vooraf in te schatten waar je laadsysteem van EVBox goed zou kunnen worden geplaatst. Die positie is best belangrijk, want alleen al vanwege het feit dat je werkt met een GPS, GSM of GPS controller maakt dat je de oplader van EVBox bij voorkeur in een meer open ruimte plaatst. In de open ruimte heb je namelijk de sterkste en meest stabiele verbindingen, bewezen is dat die ondergronds of in afgesloten ruimtes minder stabiel zijn.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost