Klantreview - Hoe ik sneller kan verwarmen met SpeedComfort

DA
Door Daniël
6 maanden geleden
Laatste aanpassing: 5 maanden geleden

Met de koude wintermaanden op komst gaan de verwarmingen weer massaal aan. We vroegen Lukas naar zijn ervaringen met sneller en efficiënter verwarmen met SpeedComfort.

Product gebruikt

11
maanden

Geld bespaard

196
Euro

Energie bespaard

235
kubieke meter

Snel warm met SpeedComfort

Met de koude wintermaanden op komst gaan de verwarmingen weer massaal aan. Je wilt ten slotte comfortabel in je huis zitten. Het enige probleem met verwarmingen is dat de warmte zich langzaam verspreidt door je huis. Als je een groter huis hebt, kan het dus wel even duren voordat je de gewenste temperatuur bereikt. Dit is waar SpeedComfort aan te pas komt. Om jullie een idee te geven van de voordelen van dit systeem, hebben wij een interview afgenomen met een van onze klanten. Lukas deelt hier zijn ervaringen met SpeedComfort.

Mijn verwarmingssysteem

Ik heb geen vloerverwarming in huis, alleen radiatoren. Toen ik SpeedComfort tegenkwam op de website van 50five, leek me dit de perfecte oplossing om de kamers in huis sneller warm te krijgen. De woonkamer is aan de grote kant, dus het duurt altijd langer voordat deze helemaal warm is. Met SpeedComfort merk je vrij snel dat het geleidelijk warmer wordt in de kamer.

Waarom ik heb gekozen voor SpeedComfort

SpeedComfort leek mij een makkelijk systeem om het sneller warm te krijgen in huis. Door de grootte van mijn woonkamer duurt het langer om deze op te warmen, en SpeedComfort biedt juist voordelen in grotere ruimtes. Deze is ook makkelijk onder je radiator te klikken. Naast het sneller verwarmen van je kamer, kan het gebruiken van SpeedComfort tot wel 30% energie besparen, wat voor mij ook een reden was om dit aan te schaffen. Ik wilde niet overstappen naar een heel nieuw verwarmingssysteem, dus dit leek me een goede tussenoplossing. Een tip wanneer je de SpeedComfort onder je radiator klikt: stof eerst even je radiator af.

Sneller verwarmen, maar toch besparen

Of je energie bespaart hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je thuis spendeert. Ik werk niet vanuit thuis, dus ik hoef de verwarming ook niet de hele dag aan te laten staan. Als je SpeedComfort gebruikt kan je de temperatuur van de cv-ketel verlagen, omdat het verwarmingswater minder warm hoeft. Als je nog extra wil besparen is het aanschaffen van een slimme thermostaat of slimme radiatorknoppen een goed idee.

De SpeedComfort voor jou

Op de website van 50five zijn drie verschillende typen SpeedComfort beschikbaar, dus er zit er altijd een bij die perfect past op jouw radiatoren. Zelf heb ik de SpeedComfort Basic. Deze is geschikt voor radiatoren met minimaal 70mm ruimte tussen de platen. Je hebt dan ook de SpeedComfort Narrow die weer geschikt is voor radiatoren met wat minder ruimte tussen de platen. Ook als je een convectorput hebt is er een model die hiervoor geschikt is, de SpeedComfort Convector. Hoeveel SpeedComforts je nodig hebt hangt af van hoe groot de kamer is. Op de website van SpeedComfort staat een berekening die je kan maken om erachter te komen wat het beste is voor jou. Per uur verplaatst één SpeedComfort 30 m3 lucht, dus als je bijvoorbeeld een woonkamer hebt van 6 m breed, 5 m lang en 2 m hoog, heeft deze een inhoud van 60 m3 en heb je dus een duo set nodig. Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat je gemiddeld 50cm lengte nodig hebt voor het plaatsen van een SpeedComfort. Voor het verbinden van meerdere SpeedComforts heb je maar één adapter nodig.

Wat ik graag nog zou willen in mijn verwarmingssysteem

Eén klein minpuntje van de SpeedComfort is dat deze is uitgerust met een stekker. Er loopt een kabeltje van je stopcontact naar je radiator, wat er niet altijd even mooi uitziet. Soms is het misschien niet eens mogelijk om een de SpeedComfort aan te sluiten op een stopcontact omdat er geen in de buurt zit. Wellicht zou een SpeedComfort met een oplaadbare accu een goede verbetering zijn. Dit is namelijk milieuvriendelijker dan batterijen en ben je niet afhankelijk van stroom.

Mijn cijfer

8

Conclusie

Ik geef het SpeedComfort systeem een 8. Het is een eenvoudig systeem om aan te sluiten, dus je hebt er geen monteurs bij nodig. Er zijn minder temperatuurschommelingen en de kamers warmen gewoon een stuk sneller op. Ook vind ik het geluid heel erg meevallen – mijn koelkast maakt meer geluid. Al met al een fijn systeem.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost