Hoe krijg je het Nuki slot open als je smartphone leeg is?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Je hebt de deur gesloten met het Nuki slot en je bent je smartphone vergeten, wat nu?

Stel: je bent onderweg en je hebt je smartphone niet bij je, hoe krijg je dan het je Nuki slimme deurslot nog open? Het is een vraag die nogal eens gesteld wordt en die daarom ook eenvoudig beantwoord kan worden. Lees hier meer over het openen van het Nuki slot en het openen zonder smartphone.

De Nuki Fob: voor als je weggaat zonder telefoon of geen telefoon hebt

Uiteraard kun jij je deur altijd nog met een fysieke sleutel openen. Wat je ook kunt doen, is iemand anders die toegangsrechten heeft tot je deur vragen om de deur voor je te openen. Met Nuki Bridge kan dit zelfs op afstand tot stand gebracht worden. De beste oplossing is echter te kiezen voor de Nuki Fob. Deze Fob is ontwikkeld voor mensen die wel eens weggaan zonder telefoon of voor mensen die helemaal niet in het bezit zijn van een smartphone, want die mensen zijn er ook. De kleine Bluetooth sleutelhanger vergrendelt of ontgrendelt de deur met een druk op de knop.

 

Zo heb je altijd voldoende tijd om de batterijen te vervangen

Overigens zul je nooit verrast worden dat je een laag batterijniveau hebt. Bij een laag batterijniveau van zo’n twintig procent geeft Nuki via de app en ook meteen op Smart Lock aan dat de batterijen leeg dreigen te raken. Zo heb je altijd nog voldoende tijd de nieuwe batterijen – die je uiteraard op voorraad hebt - te plaatsen. De naam is genoemd, de Nuki Fob, de uitbreiding van de Smart Lock. De Fob biedt toegang zonder sleutel en telefoon. Het is soms gewoon lastig de telefoon te pakken om de deur te openen, terwijl er ook nog steeds mensen zijn die geen smartphone hebben of gaandeweg de dag hun smartphone leeg zien te raken. Dan is de Fob echt ideaal. De Fob is klein en slank en het ontwerp past gewoon aan de sleutelring. Ideaal dus!

De Nuki Fob is schokbestendig, water- en stof resistent

Met de Fob, die zo geïnstalleerd is, heb je al binnen enkele tellen toegang. Aan de Fob kun je zelf eigendomsrechten toekennen en raak je ‘m per ongeluk kwijt dan verwijder je de toegangsrechten en hoeft er dus helemaal niets aan de hand te zijn Dat kun je allemaal prima doen met de speciale applicatie. De Fob is overigens te koppelen aan maximaal honderd Smart Locks.  De Nuki Fob werkt op een CR1632 batterij, die als je aan Fob koopt bij de prijs is inbegrepen. De Fob past Bluetooth toe om te kunnen communiceren met je Smart Lock. De Nuki Fob is ook nog eens schokbestendig en I65 water- en stof resistent. Verder wordt er gebruik gemaakt van end-to-end encryptie met Challenger Response. En dan weet je dus echt zeker dat alles ook echt veilig is. 

De Fob is dé vervanger van de sleutel

De Fob kan en mag dan ook gezien worden als dé vervanger van de sleutel waarmee je vergrendelt en ontgrendelt, en dat door slechts één druk op de knop. Zo is de tijd van het laten bijmaken van sleutels voorgoed verleden tijd. Je geeft voortaan met de Fob iemand toegang tot je huis. Uiteraard bepaal je zelf wie er wanneer toegang heeft tot je huis en hoe vaak. De Fob is wat dat betreft ideaal als je te maken hebt met huishoudelijke hulp of een schoonmaker. De Nuki Fob is ook ideaal voor kinderen, zeker die kinderen die nog geen telefoon hebben en de werking ervan nog niet begrijpen, en mensen die al wat ouder zijn, is geschikt voor elke leefwijze. De Fob is compatibel met alle andere Nuki apparaten en je kunt ‘m ook zonder de Bridge prima gebruiken.  Je configureert de Fob eenvoudig, je hebt meteen meer flexibiliteit en een veilig beheer en beslist zelf wie welke toegangsrechten krijgt. 

Nieuwste kindje is de Nuki keypad

Nuki heeft als doel de al bestaande toepassingen oplossingen steeds weer slimmer te maken. Daar hoort volgens Nuki dus ook het vervangen van de fysieke sleutel nadrukkelijk bij. Nuki wil het dagelijks leven met behulp van technologie steeds gemakkelijker maken en daarnaast ook een stuk duurzamer ook. Nuki is nog relatief jong en werd in 2016 officieel gelanceerd. Nieuwste ontwikkeling is de Nuki keypad, ook weer zo’n slimme uitbreiding van je Nuki Smart Lock. Je hoeft niets mee te nemen; met een toegangscode van zes cijfers en daarmee krijg jij de deur altijd open. Ook de Nuki keypad biedt je steeds optimale veiligheid en comfort, is altijd ter plaatse en eenvoudig voor iedereen. Nuki heeft ondertussen een aantal smart home integraties met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home. Dat geldt ook voor de hubs IFTTT, Homey, Mediola, iHaus en Olisto. Verder wordt samengewerkt met Ring en Doorbird als het gaat om intelligente deurbellen.

Geef virtuele sleutels voor langere of kortere termijn aan familie of vrienden

Nuki gebruik je huis, appartement, kantoor of vakantiewoning en de doorbraak kwam met de Smart Lock; een elektrisch deurslot met app dat eenvoudig te monteren is. Met het Smart Lock gebruik je slimme virtuele sleutels die je via de speciale Nuki deurslot met app aan familie en vrienden toekent en dat voor langere of kortere periode of zelfs onbeperkt. Met de Fob en nu dus de jongste telg de Nuki keypad timmert het bedrijf nadrukkelijk aan de weg. 

Ontdek hier ons volledige assortiment Nuki beveiligingsproducten.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost