Een oplossing voor elk oplaad vraagstuk met EVBox

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Als je zoekt naar de beste manier om je elektrische auto op te laden, dan kom je vroeg of laat uit bij EVBox.

Als je zoekt naar de beste manier om je elektrische auto op te laden, dan kom je (meestal) vroeg of laat toch bij EVBox terecht, ondertussen een autoriteit op het gebied van het opladen van elektrische auto’s. EVBox biedt een oplossing voor elk oplaad vraagstuk, biedt veiligheid en energiezuinige manier van opladen. In de reeks van interessante laadopties die EVBox te bieden heeft, willen we je graag eens wijzen op de EVBox Homeline EV-oplader 3-fase 16A met een kabel van een lengte van zes meter. Deze oplader biedt alle voordelen van de Homeline lijn tegen een prijs die net iets boven de duizend euro ligt.

De EVBox Homeline opladers werken met een pasje

Verdiep je maar eens in de EVBox Homeline EV-oplader 3-fase 16A en je ziet al snel een vooral zeer slimme oplader. De laders uit de Homeline reeks werken met een pasje. Je plugt de laadkabel in je auto, scant je pas en je kunt je elektrische auto opladen, zo simpel werkt opladen met EVBox, speciaal als je kiest voor een product uit de Homeline serie. Voordeel van het systeem is zonder twijfel dat je het gemakkelijk uit kunt breiden door gewoon meer passen aan te schaffen, en het gebruik van derden autoriseert. Zelf houd je door te werken met pasjes steeds de controle over wie er gebruik mag maken van jouw EVBox laadpaal.

Het afsluiten van een Backoffice abonnement is verplicht

Tot de standaarduitrusting van de EVBox EV-oplader 3-fase 16A behoren onder andere een kWh meter, een RFID-reader, GPS/GSM en GPRS-controllers en een simkaart, een simkaart die je nodig hebt voor het verplicht afsluiten van een Backoffice abonnement. Let wel even op dat bij de GPS/GSM en GPRS-controllers dat de lader bij voorkeur in een open ruimte geplaatst wordt om zo een sterk en stabiele verbinding te realiseren. Als je straks net als veel andere Nederlanders al deden voor de EVBox Homeline EV-oplader 3-fase 16A, dan krijg je daarbij de beschikking over een kabel van zes meer lengte. Uiteraard biedt EVBox verschillende lengtes, stekkers en ook verschillende kleuren.

Kies voor Home, Business of Enterprise

EVBox garandeert behalve de beste wijze van opladen ook altijd een fraai design en laat je kiezen uit een EVBox-kap die grijs, antraciet of wit is. Ga je voor de EV Box Homeline EV-oplader 3-fase 16A, dan heb je aan de oplader niets als je er geen Backoffice abonnement bij afsluit. Dan werkt de laadpaal namelijk niet. Backoffice van EVBox zorgt voor registratie en facturering en wordt in verschillende abonnementsvormen aangeboden: Home, Business of Enterprise. Bij de verschillende abonnementen horen verschillende functionaliteiten in de vorm van onder meer hulp op afstand en 24/7 toegang tot je Backoffice account.

Energiezuinige manier van laden en altijd veilig

Het kan handig zijn – ook als je gaat werken met de EVBox Homeline EV-oplader 3-fase 16A- Backoffice voor je facturatie te laten zorgen, al geldt dit wel vooral als je meer dan een laadpaal in je beheer hebt. Je wordt zo ontzorgd en Backoffice zorgt dat de goede factuur bij de juiste gebruiker terecht komt. Ook ondersteunt het nadrukkelijk een energiezuinige wijze van laden, zoals ook de veiligheid gewaarborgd wordt. Wat betreft de stroomcapaciteit werkt EVBox met Smart Charging functies. Simpel gesteld houdt dit in dat je auto altijd opgeladen kan worden, maar dat er ook aandacht is voor de andere apparaten bij je thuis die stroom gebruiken. Bovendien is de kans op oververhitting bijzonder klein. Dit principe heet load balancing. Ondertussen wist je al door je interesse in alles van EVBox dat de oplader zowel binnen als buiten gemonteerd kan worden. En wat betreft de stekker geldt dat vrijwel alle auto’s in Europa gebruik maken van de type 2 stekker.

Lees ook: 1-fase of 3-fase laadpaal?

Op eigen grond na je de EVBox altijd plaatsen

Nu niets de aankoop van deze EVBox oplader nog in de weg staat, is het nog wel even goed te weten of je al dan niet over eigen grond beschikt. Is dat het geval, dan kun je meteen afrekenen en een afspraak maken wanneer de EVBox bij je thuis geplaatst wordt. Heb je geen eigen grond, dan moet je een oplaadpunt aanvragen bij de gemeente, die in vrijwel alle gevallen dan een openbaar laadpunt in de openbare ruimte zal creëren. Dit is dan geen laadpunt voor jou alleen, maar een openbaar laadpunt waar dus iedereen de elektrische auto op kan laden. Wist je echter dat je ook kan verdienen aan een openbare laadpaal?

Via de LED-ring blijf je steeds op de hoogte van het laadproces

Het is ook belangrijk dat de EVBox bij je thuis altijd op alleen de best denkbare manier geplaatst wordt en dat is en blijft werk van de professional. Technische kennis en ervaring zijn een must bij het plaatsen van de EVBox. Alleen als jij je EVBox Homeline in welke uitvoering dan ook laat plaatsen door de professional ben je verzekerd van optimaal gebruiksgemak. De EVBox Homeline EV-oplader 3-fase 16A met zes meter kabel biedt in elk geval voldoende voordelen om juist voor deze laadpaal te kiezen. 

Of het nou de Smart Charging functies zijn of het feit dat je met pasjes controle hebt en houdt over je gebruikers en of het nou de handige LED-ring is die je steeds de status geeft van het oplaadproces of de geringe kans op overbelasting en oververhitting; EVBox biedt ontzettend veel en voor specifiek deze oplader voor een bedrag dat net iets boven de duizend euro ligt. En dat is echt geen geld voor wat deze oplader van EVBox je allemaal te bieden heeft.

Meer informatie nodig? Lees dan ook: alles over laadstations.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost