50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Laadpaal EVBox kia e niro
09 sep. 2019

Kia e-Niro: Slimme auto, slim laden

Els Content specialist 50five
By Els
  • Read time: 3 minutes
Wat heb je nodig om je Kia e-Niro op te laden? Ja, de conclusie dat de Kia E-Niro een bijzonder en innovatieve elektrische auto is is gerechtvaardigd. Dat bewijst deze Kia in alle opzichten. De elektrische auto heeft een bereik van rond de 455 kilometer en beschikt over maar liefst 455 liter aan bagageruimte. Bovendien zie je al eigenschappen van zelfstandig rijden terug.

De Kia e-Niro is ruim en zeer praktisch

Dat is bijvoorbeeld de ambient lighting die geboden wordt. Je past zelf de kleur aan op basis van jouw stemming. In de Kia E-Niro is de versnellingspook vervangen door een draaiknop, die bevestigd is op een zwevend middenconsole. De E-Niro beschikt bovendien over een elektronische parkeerrem en een infodisplay van 7 inch. Laad je de auto op, dan zie je op het dashboard steeds hoever het oplaadproces is en bovenal is de elektrische Kia ruim en praktisch. De achterbank is in ongelijke delen (60-40) neerklapbaar. Ook de prestaties van de Kia E-Niro mogen er wezen. Wil je de Kia opladen, dan heb je een Kia e-Niro laadpaal nodig met een vermogen tussen de 3.7 en 7.4 kW, een Kia e-Niro stekker type 2, mode 3.

Kies alleen de beste laadpaal voor je Kia e-Niro

Als je steeds optimaal gebruik wilt maken van de mogelijkheden die de Kia te bieden heeft, dan dient je auto steeds goed opgeladen te worden en heb je dus een Kia E-Niro laadpaal nodig. Een laadpunt thuis voor je Kia E-Niro is de meest voordelige optie. Beschik je over eigen grond, dan is dit altijd mogelijk. Heb je dat niet, dan is het mogelijk om een laadpaal Kia E-Niro via de gemeente aan te vragen waarin je woonachtig bent. Daarnaast is het goed om te vermelden dat je een onderscheid hebt tussen de type 1 en type 2 stekkers. Type 1 stekkers worden gebruikt voor auto’s in Japan en Amerika. Type 2 stekkers zijn geschikt voor Europese voertuigen.

De laadpalen van Wallbox en EVBox zijn veilig en snel

Als je Kia E-Niro je echt iets waard is, kies dan voor de laadpalen van EVBox of Wallbox, twee aanbieders die betrouwbaar en veilig zijn en waarop een steeds grotere groepen mensen een beroep op doen en dat is niet voor niets natuurlijk. Zo is een laadpaal van Wallbox de meest compacte Kia E-niro lader die beschikbaar is op de markt. Je verbindt eenvoudig met Bluetooth Connectivity en beheert het laadsysteem ook al gemakkelijk via de my Wallbox applicatie. Het systeem van Wallbox is in te stellen op elk beschikbaar laadvermogen en via de applicatie heel eenvoudig te bedienen. Met de systemen van Wallbox heb je bovendien steeds inzicht in je actuele verbruik.

Laat ook derden gebruik maken van je laadpaal

Zowel de Wallbox als de EVBox werken wel tot acht keer sneller dan een regulier stopcontact en beide merken gelden als de meest veilige en snelste aanbieders om je Kia E-Niro op te laden. EVBox laadpalen kun je ontgrendelen met een pas. Door te werken met passen kun je ook derden gebruik laten maken van de laadpaal en zo houd je het gebruik door derden prima onder controle; je weet immers wie er allemaal over een pas beschikken. De verlichte led-ring geeft steeds inzicht in het laadproces en de laadpalen van EVBox beschikken over smart charging functies. Bovendien is de kans dat het systeem overbelast en oververhit raakt zo goed als nihil.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een EVBox laadpaal?

Kia opladen

Kies voor een laadpaal met verschillende laadcapaciteiten

Als je besluit een laadpaal van een van deze twee aanbieders te kiezen, kies dan voor een wandsysteem of voor een systeem met kabels en overweeg ook serieus om voor een laadpaal te kiezen die beschikt over verschillende laadcapaciteiten. Stel dat je na verloop van tijd besluit een andere auto te kopen, dan hoef je in elk geval geen nieuwe laadpaal aan te schaffen. Het is tegenwoordig mogelijk om van je privé laadpaal een openbare laadpaal te maken. Houd daar ook rekening mee als je een laadpaal gaat kopen en kies voor een systeem dat gebruik van derden mogelijk en overzichtelijk maakt.

Laat je laadsysteem altijd door professionals aanleggen

Het is in alle gevallen verstandig om de elektrische laadpaal door specialisten aan te laten leggen. Bij de installatie wordt namelijk best wat technische kennis gevraagd. Alleen door professionals de laadpaal aan te laten sluiten, hoef jij je de komende jaren geen zorgen te maken over je laadsysteem en ga jij altijd met een volle accu, die over een capaciteit van 64 kWh beschikt overigens, op pad.

Klaar om zelfstandig te rijden

Met de e-Niro maakt Kia elektrisch rijden voor iedereen mogelijk, want wie de functionaliteiten afzet tegen de prijs die is meteen geïnteresseerd in deze zeer complete en slimme auto. Slim? Absoluut, want de Kia e-Niro is al ver als het gaat om zelfstandig rijden. Zo remt de auto zelf voor fietsers en voetgangers als jij die per ongeluk over het hoofd hebt gezien. Op die manier kunnen ongelukken en schade aan de fraaie Kia worden voorkomen. Met de Kia kun je ook rijden zonder de remmen te belasten. Als je namelijk het stroom pedaal loslaat, dan remt de auto automatisch. Het is heel even wennen, maar het biedt je vervolgens heel veel. En zo zit de auto vol met innovaties. De e-Niro beschikt over 204 PK en 395Nm. Dat maakt dat je al in 7,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur zoeft. De maximumsnelheid van de auto bedraagt 167 kilometer per uur.

Wilt u graag een laadpaal kopen? Vul vrijblijvend onderstaande offerte in en we nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gegevensverwerking*
Els Content specialist 50five

Written by Els

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen van 50five.