50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Peugeot e-2008 SUV
08 jan. 2020

Dynamisch rijden met de Peugeot e-2008 SUV

Joost
By Joost Gerrits
  • Read time: 3 minutes
De echte liefhebbers van Peugeot hebben de nieuwe Peugeot e-2008 SUV al lang en breed gereserveerd. Zij weten zich daardoor in de loop van 2020 als eersten verzekerd van de nieuwe elektrische Peugeot e-2008, een elektrische auto die bol staat van de nieuwste technologieën en verkrijgbaar is in drie verschillende uitvoeringen.

Dynamische manier van rijden, hoog vermogen en een prima bereik

Door voor de Peugeot e-2008 en dus voor volledig elektrisch rijden te kiezen, geniet je van een vorm van mobiliteit die nogal wat voordelen biedt, zeker als het de Peugeot e-2008 betreft; een zeer dynamische manier van rijden, een hoog vermogen en koppel en een bereik tot wel 310 kilometer. In de elektrische Peugeot is het geluidsniveau zeer laag en voel je geen vibraties en uiteraard is er van uitstoot van schadelijke stoffen geen sprake. Uiteraard zijn de verbruikskosten laag, net als de kosten voor het onderhoud. Met de Peugeot e-2008 heb je toegang tot alle milieuzones en blijf je bij de aankoop gevrijwaard van aanschafbelasting, je betaalt geen wegenbelasting en slechts een zeer lage zakelijke bijtelling.

Kies voor de Active, Allure of de GT uitvoering van de Peugeot e-2008 SUV

De Peugeot e-2008 SUV heeft een zeer krachtige aandrijfaccu en is beschikbaar in de Active, Allure en GT uitvoeringen. Kijken we naar de Active, dan heeft die de beschikking over een on boardlader van 11 kW 3-fase. Op de Peugeot e-2008 krijg je acht jaar fabrieksgarantie of 160.000 kilometer op het accupakket en de beschikking over De Peugeot Connect 3D navigatie met 7 inch touchscreen. De laadkabel van de Active is geschikt voor 11 kW 3 fase laden, ofwel CCS type 2. Uiteraard beschikt de Active over climate control en parkeerhulp achter. Ook de cockpit van de Peugeot met een analoog instrumentenpaneel mag er zeker zijn, de automatische ruitenwissers hebben regensensoren en de radio heeft Bluetooth en mirrorscreen.

De elektrische Peugeot herkent verkeersborden met een snelheidsbeperking

Eigenlijk biedt de Peugeot e-2008 SUV te veel om op te noemen met bijvoorbeeld ook een lederen stuurwiel, cruise control en herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperking. De Peugeot herkent ook verkeersborden met een snelheidsbeperking, heeft vermoeidheidsherkenning en start je eenvoudig met een startknop. De Peugeot e-2008 SUV heeft stalen 16 inch velgen met wielplaten. En de handrem is elektrisch te bedienen.

Peugeot e-2008 SUV interieur

De Allure beschikt over extra getinte achterruiten en zijruiten

De Peugeot e-2008 SUV is er daarnaast ook in de SUV Allure uitvoering. Uiteraard beschikt de Allure over alles wat de Active ook heeft te bieden en beschikt daarnaast ook nog eens over 17 inch lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter, achteruitrijcamera en een 3D digitaal instrumentenpaneel. Bovendien is er plaats ingeruimd voor een Connect 3D navigatie met 10 inch touchscreen. Bij de Allure zijn de achterste zijruiten en achterruiten extra getint, is er plek ingeruimd voor een draadloze telefoonlader en DAB+ digitale radio ontvangst.

De GT met heerlijk verwarmde sportstoelen

De derde optie die je kunt kiezen als je voor de Peugeot e-2008 gaat is de e-2008 SUV GT. De GT is de Allure met daarnaast lichtmetalen velgen van 18 inch en koplampen met Peugeot Full LED Technology. De sportstoelen voor kunnen heerlijk worden verwarmd, er is een actieve dodehoekbewaking en de bekleding is van hoogwaardig kunstleer. Op de adaptieve cruise control van de GT zit de Stop & Go functie. Door Lane Positioning Assist blijf je bovendien steeds op de goede rijbaan en daarnaast beschikt de GT uitvoering over keyless entry.

Tractiebatterij is in een half uur voor tachtig procent opgeladen

Dan over de Peugeot e-2008 laadpaal, niet bepaald onbelangrijk voor elektrische auto’s. Thuis kun je je Peugeot opladen met een stopcontact. In dat geval zal de gehele laadsessie zestien uur tijd in beslag nemen. Als je thuis wat sneller op wilt laden, gebruik dan een Wallbox of andere laadpaal. In dat geval is je accu in 5 uur en een kwartier weer volledig opgeladen, in geval van een 3-fase aansluiting 11 kW. Met 7,4 kW en een 1-fase stekker duurt dit proces in totaal acht uur. Peugeot heeft temperatuurregeling van de tractiebatterij en dus kun je als je een openbaar laadpunt zoekt ook prima een 100kW gebruiken. De tractiebatterij is dan in een half uur voor 80 procent opgeladen.

Steeds overzicht over zaken die over elektrisch rijden gaan via 10 inch touchscreen

Blikvanger van de Peugeot e-2008 SUV is de i-Cockpit met een zeer compact stuurwiel, het HD-touchscreen van 10 inch en een 3D instrumentenpaneel. Alles wat belangrijk is voor het rijden vind je meteen overzichtelijk terug op het touchscreen. Alles over elektrisch rijden heb je uiteraard ook steeds in beeld, overigens in de vorm van een hologram. Wat betreft het rijden in de elektrische Peugeot e-2008 SUV heb je de keuze uit Eco, Normal en Sport.

Met de myPeugeot app ben je altijd en overal de baas over je Peugeot

Speciaal is ook zeker de MyPeugeot applicatie, waarmee je op afstand de baas over de auto bent. Op de app zie je onder meer je actieradius, de voortgang van het laden en informatie over het verbruik van je auto. Via de app kun je ook bepaalde functies op afstand bedienen, zo kun je onder meer het interieur voorverwarmen of voorkoelen voor extra comfort bij het instappen, zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. En zo biedt de Peugeot e-2008 heel veel voor en zeer betaalbare prijs. Goed om te weten is dat je de nieuwe blikvanger van Peugeot nu al kunt bestellen.

Toch liever een lage instap? Bekijk dan ook eens de Peugeot e-208! Wil je een laadpaal die past bij de Peugeot 2-2008? Vul vrijblijvend onderstaande offerte in voor advies op maat:

Gegevensverwerking*
Joost

Written by Joost Gerrits

Joost houdt zich graag bezig met de wereld van EV! Al zijn bevindingen, nieuwtjes, tips en tricks deelt hij door middel van leuke en informatieve blogs.