Een duurzamere wereld met LIFX

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

LIFX werkt mee aan een duurzamere wereld

Met het oog op de toekomst worden mensen steeds bewuster van de impact op het milieu. Deze trend wordt natuurlijk al jaren gestimuleerd door verschillende activerende bewegingen en sommige instanties van de overheid. Dit heeft blijkbaar goed geholpen want er wordt steeds meer gelet op de duurzaamheid van de producten maar ook het productieproces. Dit is een positieve ontwikkeling in de wereld want wanneer er niet collectief het hoofd geboden wordt tegen de verspilling- en afval cultuur waar we nu in leven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de samenleving en moeder aarde. LIFX werkt mee aan een duurzamere wereld waarbij ze denken aan de generaties die na ons komen.

De wereld van morgen

Hoewel er steeds meer mensen zich betrokken voelen bij het proces om het leven van de mens een stuk duurzamer te maken zal dit niet genoeg zijn. Door als samenleving grote stappen te ondernemen op het gebied van duurzaamheid kan er tegen gevochten worden. Een van de manieren om dit tegen te gaan is het gebruiken van duurzame verlichting. Nu is de licht en lampen markt praktisch verzadigd maar dat geldt niet voor de toekomst. 

De duurzame lampen van voorheen waren de gloeilampen of de spaarpeertjes. Deze hebben zeker invloed gehad maar blijven achteraf toch minder goed te zijn dan men in eerste instantie dacht. Nu komt de volgende technologische ontwikkeling direct naar je deur. Ben jij als consument zijnde ook betrokken bij het milieu maar waardeer je de technologie van vandaag ook erg? Dan kan je qua verlichting het beste voor een systeem van LIFX gaan. 

LIFX biedt een breed scala aan producten aan die op een duurzame en slimme manier het licht kunnen regelen in jouw woning.

Het assortiment van lampen

Op het gebied van slimme verlichting biedt LIFX drie categorieën aan waaruit je kan kiezen. 

Zo heb je de keuze uit de lightbulbs, downlights of outdoor. Elke categorie zal individueel toegelicht worden om het assortiment goed te weergeven en de lezer te informeren.

Op het gebied van generale verlichting is de lightbulb een icoon. Dit icoon heeft echter een flinke update gehad en is in een nieuw jasje gestopt door LIFX. 

Ten eerste heeft het een uitgebreide diepte in kleuren die van de hoogste kwaliteit zijn. Het gevolg is dat je je huis met comfortabele kleuren kan aankleden bij elke gelegenheid. Wanneer het halloween is kan je groene en donkere tinten gebruiken maar voor een romantische avond kan je het een rode gloed laten geven. Het bepalen van de kleuren en instellingen is tevens allemaal aan te sturen door een smart assistent, zoals bijvoorbeeld Alexa. De peertjes zullen wel aangesloten moeten worden maar dan hoef je er letterlijk nooit meer een hand om te draaien. 

Het volgende onderdeel in de categorie van generale verlichting zijn de downlights. Dit zijn eigenlijk de originele dak spotjes maar dan, nogmaals, in een nieuw jasje gestopt en gedigitaliseerd. Met de downlights heb je keuze uit een flinke hoeveelheid tinten waardoor je de perfecte omgeving kan creëren. Door het ingenieuze systeem zijn ook de downlights aan te sturen met spraakbesturing. De downlights bieden je de mogelijkheid om je huis echt in te delen in verschillende kamers. Een warmere gloed in de woonkamer en een lichtere instelling in de badkamer.

Tot slot komt de outdoor verlichting van LIFX. Dit systeem heeft veel technologische aspecten. Ten eerste is het uitgerust met een infrarood systeem waardoor je op het gebied van veiligheid een stuk vooruit gaat. Het biedt de beveiligingscamera beter zicht op langere afstand. Het heeft natuurlijk ook hetzelfde kleurenspectrum en is aan te sturen via een slimme assistent.

Verlichting voor een betere ervaring

Een van de grootste tijdverdrijvers van de mens tegenwoordig, buiten werk en slapen om natuurlijk, is de home entertainment. Met de opkomst van steeds scherpere televisieschermen en uitgebreidere spellen blijft de mens tegenwoordig liever binnen na een werkdag. LIFX biedt veel ondersteuning op dit aspect en heeft tevens ook nog leuke extra’s. Het merk heeft bijvoorbeeld ledstrips voor op de achterkant van je tv om meer rust te bieden aan je ogen. Zeker aangezien we vandaag de dag al snel van 9 tot 5 achter een scherm zitten verdienen de ogen best een beetje verwenning. 

De ledstrips passen zich aan het licht van de tv om zo rust te bieden aan je ogen.  Door het grote kleurenspectrum kan een home entertainment systeem goed aangevuld worden. In samenwerking met een slimme assistent, bijvoorbeeld Alexa, kan je verschillende thema’s opslaan om zo per situatie een keuze te hebben. Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om de kleuren van je favoriete club in te stellen. Zo kan je je vriendengroep uitnodigen en de sfeer voor een wedstrijd van zaterdagavond naar een nog hoger niveau tillen. 

De functies van de lichten

De laatste categorie die LIFX aanbiedt op het gebied van verlichting is de “featured lightning”. Dit zijn producten met handige functies voor in het huis. Zo kan je je keuken omtoveren tot een waar kook paradijs met een scala aan kleuren en tinten licht. De verlichting is bijvoorbeeld te bestellen in de vorm van ledstrips. Deze strips bieden dezelfde uitgebreide functies als de andere producten alleen kan je ze overal plaatsen. Door de strip ergens te plakken kan je een zekere creativiteit toevoegen aan het huis. Door de technologie in dit product kunnen verschillende kleuren ingesteld worden voor over de hele strip. 

Lees ook: Wat is LIFX?

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost