50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Evbox laadpalen
21 okt. 2020

Wat zijn de voordelen van een EVBox laadpaal?

Bobbi Content Specialist 50five
By Bobbi
  • Read time: 3 minutes
Wil je op de goedkoopste wijze je auto opladen, dan kies je voor een eigen laadpaal. Door te kiezen voor EVBox, kies je voor absolute betrouwbaarheid en kwaliteit. EVBox is een zeer opvallende speler in de wereld van de laadpalen en is ondertussen in ruim vijftig landen actief. Dat zegt in feite al genoeg over de kwaliteit die EVBox je in alle opzichten kan leveren.

EVBox biedt dé oplossing voor thuis en op kantoor

EVBox doet er alles aan om dé oplossing te bieden op kantoor en bij je thuis. Ondertussen heeft EVBox al meer dan 75.000 laadpunten in meer dan vijftig landen, en daarmee heeft het al bewezen een buitengewoon goede partner te zijn als het gaat om oplaadsystemen. De producten die EVBox te bieden heeft kun je met een gerust hart zeer gebruiksvriendelijk noemen, terwijl ze via Backoffice en dus met je smartphone of computer gemakkelijk te bedienen zijn. EVBox is daarnaast bekend van het altijd eerlijke en deskundige advies en laat de laadinstallaties enkel door gecertificeerde experts installeren. Onze installateurs van 50five zijn hier bijvoorbeeld uitvoerig voor getraind.

EVBox is voorbereid op de toekomst

Ideaal een laadpaal thuis. Als jij immers de accu zo vol mogelijk wilt laden, dan doe je dat op een plek waar de auto het langst stilstaat. En dat is vaak toch thuis. De laadpalen van EVBox zijn veelzijdig en ook zeker voor de zakelijke rijder erg interessant. Zo kan het EV-laadstation de laadkosten inzichtelijk maken en automatisch verrekenen met de werkgever, mocht je een auto van de zaak hebben. Voor thuis en op het werk biedt EVBox het beste en meest gebruiksvriendelijke wat er is op het gebied van laadpalen. Bovendien is EVBox wat betreft de software als de laadpalen voorbereid op de toekomst en te gebruiken bij toekomstige elektrische auto’s.

Uitvoeringen met en uitvoeringen zonder stroomkabel

EVBox biedt uitvoeringen aan die beschikken over een AutoStart functie. Dat houdt in dat de laadpaal onmiddellijk start met laden zodra de stekker aan de auto is gekoppeld. In dat geval is ontgrendeling met een laadpas dus helemaal niet meer nodig. Wil je toch die beveiliging middels een pasje, kies dan een uitvoering zonder de AutoStart functie. Bij EVBox kun je overigens kiezen tussen bekabelde en onbekabelde laadpalen.

evbox

Voordeel: zo kun je de eigen laadkabel in je auto laten liggen

De bekabelde versies hebben een geïntegreerde stroomkabel van tussen de zes en de acht meter. En dus zit er ook slechts aan een zijde een stekker voor het aansluiten op je auto. De onbekabelde laadpalen van EVBox hebben die kabel niet, maar beschikken over een stopcontact waar de stekker in past van een laadkabel. Je hebt dan dus een kabel die is voorzien van twee stekkers (aan allebei de kanten) nodig. De bekabelde versie van de EVBox laadpaal heeft als voordeel dat de eigen laadkabel gewoon in de auto kan blijven liggen.

EVBox kan de gemaakte kosten rechtstreeks verrekenen met de werkgever

Let op: Voor je auto thuis opladen raden we inmiddels de EVBox Elvi aan.

EVBox Homeline is specifiek voor bij je thuis. Met een laadpaal van EVBox laad je ten minste drie keer – en dan houden we het laag aan- sneller dan wanneer je gebruik maakt van het stopcontact. EVBox biedt bewezen de veiligste en snelste laadmethode voor thuis en verrekent automatisch de kosten met de werkgever als je een auto van de zaak hebt. EVBox Homeline is verkrijgbaar in uitvoeringen die 3,7 kW en 22 kW kunnen leveren. De thuisinstallaties zijn optioneel te voorzien van een vaste kabel. Je plaatst de EVBox Homeline aan de wand of je kiest voor een roestvrijstalen laadpaal. Zelfs wat dat betreft heb je dus nog te kiezen. Onze specialisten overleggen de mogelijkheden met je voorafgaand aan de installatie.

Lees ook: Kan je het opladen van je auto laten vergoeden door je werkgever?

Drie verschillende serviceabonnementen bij EVBox

EVBox biedt ook de Businesslijn, ideaal als laadpunt voor bij kantoor. Deze installatie is beschikbaar met twee connectoren en ook nu optioneel met een vaste kabel. De laadkosten van de EV Charger kunnen automatisch gefactureerd worden, bovendien kan de eigenaar van deze EVBox laadpaal het tarief aanpassen en verbinden. Deze versie van opladen die EVBox biedt, kent een aantal interessante smart charging opties waaronder load balancing. Wat betreft EVBox Backoffice zijn er drie serviceabonnementen (maken van een keuze verplicht) af te sluiten. Zo betaal je alleen die diensten die je ook daadwerkelijk gebruikt.

Ook de betrouwbaarheid en de verleende service wordt alom geroemd

Je kunt de producten die EVBox (ook Tesla kan er prima gebruik van maken) te bieden heeft ook nog eens erg slim noemen. De producten hebben namelijk slimme functies en zijn daardoor ook nog eens goed te integreren in je smart home, waarmee je het leven een stuk comfortabeler en duurzamer maakt. In dat kader kun je denken aan de meest duurzame manier van laden, efficiënter verwarmen of kun je de auto tijdens het laadproces met een camera scherp in de gaten houden.

Gecertificeerde installateurs werken conform de geldende veiligheids- en kwaliteitsnormen

EVBox staat echter vooral voor betrouwbaarheid. Onze installateurs volgens daarom steeds trainingen voor EVBox en werken alleen volgens de geldende veiligheids- en kwaliteitsnormen. Het doel van EVBox is wat dat betreft erg helder, het wil jou de beste laadoplossing bieden zodat je elke dag opnieuw met een gerust hart van huis kunt vertrekken.

Vul vrijblijvend onderstaande offerte in om te kijken welke EVBox laadpaal het beste bij jou past. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gegevensverwerking*
Bobbi Content Specialist 50five

Written by Bobbi

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen voor 50five

Tags

evbox