De laadoplossingen op maat van EVBox

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

EVBox maakt altijd snel, energiezuinig en veilig opladen mogelijk.

Nederland rijdt steeds meer elektrisch en dat betekent automatisch ook dat je steeds meer laadpalen van EVBox in het Nederlandse straatleven terugziet. EVBox levert je de alleen de beste laadpalen voor thuis en dat in verschillende uitvoeringen. Je laadt het liefst je auto thuis, met EVBox kan dat meer dan uitstekend. Behalve een breed aanbod aan opladers voor op je oprit, werkt EVBox ook nadrukkelijk voor de zakelijke markt.

EVBox maakt altijd snel, energiezuinig en veilig opladen mogelijk

Zoals gezegd is de laadpaal van EVBox in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; in alle gevallen is sprake van slim en energiezuinig opladen. De EVBox Homeline werkt met een passysteem. Je start het laden door het inpluggen van de laadkabel en het scannen van je gebruikerspas. Op die manier kun je dus ook prima meer mensen gebruik laten maken van je eigen EVBox laadpaal. Je geeft ze gewoon een pasje en houdt zo ook meteen de controle aan de hand van het aantal uitgegeven pasjes. Ook kenmerkend voor de EVBox laadoplossingen is de LED-ring die je steeds precies op de hoogte houdt van het laadproces.

Een Backoffice abonnement is verplicht als je voor EVBox kiest

EVBox levert de laadpalen standaard met kWh meter en ook met een RFID-reader en GPS/GSM en GPRS-controllers met een simkaart. Die simkaart is noodzakelijk vanwege het verplichte abonnement dat afgesloten moet worden met de backoffice. EVBox stelt dat hun laadpalen het best functioneren in de open ruimte, probeer daar dus altijd rekening mee te houden. Bij EVBox kies je zelf voor een laadkabel van zes of van acht meter, met een type 1 of een type 2 stekker; doorgaans gebruiken de auto’s in Europa de type 2 stekker. Uiteraard biedt EVBox ook laadpalen zonder laadkabels als je zelf al over een laadkabel beschikt. Omdat EVBox weet dat ook het oog wat wil heb je de keuze uit drie verschillende kleuren voor de kap van de laadpaal: grijs, antraciet of wit.

Backoffice registreert alles en helpt je nog energiezuiniger te werken

EVBox werkt met Backoffice. Backoffice registreert alle laadsessies en factureert als dat nodig is. Je sluit drie verschillende abonnementen af. Daarvan is Home de meest voordelige en Enterprise het duurste abonnement. Het verplicht af te sluiten abonnement – anders werkt de laadpaal niet- biedt je hulp op afstand en uiteraard kun je 24/7 bij de geregistreerde gegevens terecht. Backoffice helpt je om nog energiezuiniger te laden.

EVBox weet dat geen enkele situatie identiek is en levert dus altijd maatwerk

EVBox zorgt ervoor dat jij je auto altijd op kunt laden maar dat tegelijk ook de andere elektrische apparatuur in je huis zijn werk nog kan doen. EVBox verdeelt de stroom dan gewoon slim tussen de apparaten zodat iedereen zijn werk kan blijven doen en je auto ondertussen gewoon opgeladen wordt. Kies je voor de oplaadpalen van EVBox dan heb je wel iets te kiezen, simpelweg omdat geen enkele situatie hetzelfde is en elk huis zijn eigen laadpaal vraagt, aangepast aan de specifieke situatie ter plekke. Wat dat betreft, is EVBox steeds in staat om maatwerk te leveren.

Op eigen terrein mag je altijd een EVBox laadpaal laten plaatsen

Het is overigens wel goed te weten dat je op eigen terrein altijd gewoon een EVBox laadpaal kunt plaatsen. Daar gelden geen beperkingen voor. Dat is anders als je geen eigen grond hebt. Dan dien je een aanvraag bij de gemeente te doen en wordt vaak een laadpunt in de openbare ruimte gecreëerd. Let wel, dit laadpunt is dan voor algemeen gebruik en dus niet alleen voor de aanvrager van de laadpaal. Heb je wel eigen grond en ben je overtuigd van een laadpaal van EVBox, schakel dan wel altijd de hulp in van professionals voor het installeren. Alleen dan weet jij je jarenlang verzekerd van de laadpaal, om de simpele reden dat de aanleg gewoon veel technische kennis vraagt. Ga bij voorkeur dus niet zelf met je EVBox aan de slag, maar laat hem installeren door een specialist

Geen oververhitting en overbelasting met de opladers van EVBox

Pronkstuk in de Homeline collectie van EVBox is toch wel de zeer complete Homeline EV-oplader, 3-fase, 32A met een kabel van acht meter. De laadpaal beschikt daarnaast over een hub, UMTS-E, kWh. Ook deze laadpaal werkt met het Backoffice abonnement en autorisatie met behulp van een pas. Door gebruik te maken van Hub satellietconfiguratie, Peak Shaving en ook Load Balancing kun je altijd opladen op zo efficiënt mogelijke wijze. Deze opties zorgen er bovendien voor dat je tijdens het opladen niet te maken krijgt met overbelasting en oververhitting, iets dat bij andere oplaadsystemen nog wel eens voor wil komen.

Ook de Businesslijn voor de zakelijke markt heeft veel te bieden

EVBox biedt simpelweg laadoplossingen op maat en een ongekend breed scala aan mogelijkheden. Behalve het ontgrendelen van de lader met een pas kun je binnen de Homeline collectie overigens ook kiezen voor opladers met autostart. EVBox beschikt behalve over de Homeline voor bij je thuis ook over een zeer uitgebreide Businessline. Standaard beschikken de laadoplossingen van EVBox over een contactdoos of een vaste kabel en behalve functioneel staat EVBox ook voor veiligheid. Zo is de kabel onbrandbaar omdat gebruik gemaakt is van onbrandbaar, slagvast materiaal. De verschillende EVBox laadpalen die beschikbaar zijn kunnen op zowel een paal als aan de wand gemonteerd worden. Maar dat laat je bij voorkeur over aan de specialist. 

EVBox is een begrip op het gebied van het opladen van elektrische auto’s. En telkens weer worden de laadinstallaties beter en worden innovaties doorgevoerd.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost