Daar heb je een (laad)punt!

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Maurice vertelt waarom hij je als geen ander kan adviseren over de juiste laadpaal.

Het aantal geregistreerde elektrische voertuigen is de afgelopen 2 jaar flink toegenomenHet succes van elektrisch rijden is voor een deel afhankelijk van het aantal openbare laadpalen. Gelukkig neemt dit aantal gestaag toe. In Nederland zijn verschillende partijen bezig met het investeren en plaatsen van laadstations en is er inmiddels al een gedegen netwerk. Toch is thuisladen het meest praktisch.50five heeft al duizenden succesvolle thuislaadpalen geïnstalleerd. We spreken vandaag met Maurice van Dongen, laadpaalspecialist bij 50five, en vragen hem het hemd van het lijf. 

Maurice, hoe groen ben je zelf? Hoe vervoer jij jezelf het liefst?

Ik heb al vanaf mijn 16e een brommer, omdat ik fietsen verschrikkelijk vind. Momenteel rijd ik een benzineauto, maar dat heeft alles te maken met mijn budget. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik nóg niet zo ‘groen’ ben.  

 

Wanneer ga jij elektrisch rijden?  

Ik wil wel graag elektrisch gaan rijden en ben al netjes aan het sparenIk heb meer kennis opgedaan over e-mobility sinds mijn werk hier bij 50five. Ik wacht nog op het moment dat ik een lease auto kan krijgen, maar ik verwacht wel binnen een jaar over te stappen naar een elektrische bron. Er gaan ook subsidies komen voor particuliere en 2e hands elektrische autos, dus misschien versnelt dit mijn aanschaf wel. 

 

Wat wilde je vroeger worden als je groot zou zijn? 

Je gelooft het niet, maar ik wilde kok in het leger worden. En rijk! Maarja, die combinatie is geen succesformule. Dus ik ging Vastgoed & Makelaardij studeren, maar merkte dat dat toch niets voor mij was. Ik heb uiteindelijk gewisseld naar Small Business omdat ik breed aan de slag wilde. Ook vanwege de ambitie om zelf ooit ondernemer te worden.  

En nu ben je laadpaal-expert bij 50five. Hoe komt het dat jij alles van laadpalen weet?  

In de snel veranderende markt, proberen we bij 50five helderheid te bieden voor de vele consumenten. Ik heb het taaie werk gedaan; alle e-mobility info uit het wereld-wijde-web opgezogen, geanalyseerd, met klanten gesproken, met Engie gesproken, partner EVBox gesproken, technische collegas ondervraagd tijdens een installatie om op deze manier mezelf in te vreten in de e-mobility wereld 
We hebben eigen ervaren installateurs en werkvoorbereider Bert staat met 45 jaar ervaring altijd paraat. Dus er is geen vraag die wij niet kunnen beantwoorden. Ik heb via 50five de kans gekregen me helemaal te ontwikkelen. Vraag me nu alles over laadpalen en ik weet het!  

Wat ook erg tof is: we hebben recentelijk zelf een RVS bevestigingspaal ontwikkeld. Deze paal is speciaal gemaakt, omdat deze op verschillende merken laadstations toepasbaar is en een mooi alternatief is voor de standaard paal die beschikbaar is. Nu kunnen we een volledige oplossing bieden die aansluit bij wat de klanten willen. Luisteren naar de klant en de markt, en slim inhaken als bedrijf is wat ik zo tof vind aan 50five en Groenopladen.nl. Er zijn inmiddels twee prototypes geplaatst in Oegstgeest en AmersfoortNiet lullen maar poetsen mentaliteit! 

 

Wat zijn de meest voorkomende vragen/problemen van klanten die advies willen?

Past het laadstation bij een bepaalde auto? Past het binnen mijn huis, want ik heb ook een warmtepomp. Ik heb een inductiekookplaat, levert dat problemen op?  
Dynamic Load Balancing is veelal het antwoord op dit type vragen. In dit geval wordt de laadsnelheid aangepast op het overige stroomgebruik in het huis. De elektrische apparaten
krijgen voorrang en de overige capaciteit wordt naar de auto gestuurd.
We proberen ons te onderscheiden door écht te adviseren. Daarna komt pas de verkoop van het laadstation. We hebben meerdere merken en zijn onafhankelijk, dus we helpen je met een persoonlijke oplossing. Dat is dus zeker niet altijd de duurste oplossing. “First time right” is bij ons het motto!

 

Welke laadpaal staat er bij jou op de oprit? (Straks als jij ook elektrisch rijdt?)

Waarschijnlijk een betaalbare, maar volledige optie zoals de Wallbox Pulsar Plus of een  Elvi van EV Box. Beide hebben een super mooi design en zijn compact. 

 

Elke B2B situatie is anders en maakt het uitdagend. De meterkasten zijn complexer en dat is technisch gezien een leukere uitdaging.”

 

50five gaat ook zakelijk laadpalen installeren. Hoe vind je dat? 

Super leuk. Ik zie een gat op de MKB-markt, die wordt niet goed bediend. Elke B2B situatie is anders en maakt het uitdagend. De meterkasten zijn complexer en dat is technisch gezien een leukere uitdaging. Je kan dus niet zomaar een standaard verkooppraatje houden, maar je moet echt ter plekke gaan schouwen en écht maatoplossingen biedenDat persoonlijke contact en een oplossing uitdenken voor elke situatie vind ik echt onwijs leuk.  

 

Wat maakt jouw werkdag een succesvolle werkdag? 

Als ik genoeg verkocht heb, maar vooral wanneer ik mensen vertrouwen heb kunnen geven en goed geholpen heb. Dan trek ik de deur pas met een goed gevoel achter me dicht.  

Wie is Maurice? 

Woont in:    Eindhoven, Achtse Barrier 
Werkt bij:    50five en Groenopladen.nl als laadpaal specialist 
Moeder:    Werkt in catering 
Vader:    Technisch directeur 
Opleiding:    Small Business Retail management, Eindhoven 
Weekend:    Bourgondisch genieten – Brabantse gezelligheid 
Droomt van:    Meedenken over de ontwikkeling van een bevestigingspaal voor diverse laders en het eindproduct tot leven zien komen is erg tof. Als je deze paal geinstalleerd ziet staan ergens, dat denk ik; daar heb ik aan meegedacht, geadviseerd én verkocht! Dat vind ik nou tof!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost