50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
BMW i3 opladen
12 aug. 2020

Hoe laad ik mijn BMW i3 op?

Joost
By Joost Gerrits
  • Read time: 3 minutes
De BMW i3 is de eerste auto van dit wereldberoemde Duitse merk met elektrische aandrijving. De ontwerpers kregen en namen de grootste vrijheid wat betreft design en de toepassing van elektrische systemen. Het resultaat mag er zijn: een bijzonder duurzame elektrische BMW vol karakter.

Een auto met een dynamische uitstraling en met de beste afmetingen voor gebruik in de stad. Bij een zo geavanceerde auto horen natuurlijk ook de beste laadstations. Wie verstandig is koopt niet alleen het oplaadsysteem, maar koopt ook direct de installatie van het oplaadstation. Want alleen professionals kunnen dergelijke systemen op de juiste wijze installeren.

Elektriciteit uit windenergie en opgewekt door waterkracht

De BMW i3 beschikt over een lithium-ion-accu van 22 of 33 kWh. De productie van de eerste elektrische auto van BMW vergde liefst de helft minder energie en zelfs zeventig procent minder water, afgezet tegen de andere modellen van BMW. De benodigde elektriciteit werd uit windenergie gehaald, terwijl bij de productie ook gebruik gemaakt werd van middels waterkracht opgewekte elektriciteit. Je koopt een BMW i3 met of een capaciteit van 60 Ah of 90 Ah, respectievelijk 22 en 33 kWh.

BMW kan prima uit de voeten met de EVBox Homeline

Hoe lang de BMW i3 opgeladen moet worden, is afhankelijk van diverse factoren. Kies in elk geval altijd een laadstation die in staat is om de capaciteiten van deze auto ten volle kan benutten. De BMW beschikt over een laadvermogen van 11 kW waarbij de BMW i3 actieradius wordt gemeten. Er zijn verschillende laadsystemen die prima toepasbaar zijn op de elegante BMW die zowel in de stad als daarbuiten prima uit de voeten kan. Zo kan de BMW i3 prima opgeladen worden met de EVBox HomeLine, een bijzonder sterke lader voor op eigen terrein. Dit laadstation is met zowel contactloos als vaste kabel leverbaar en plaats je aan een paal of aan een wandbeugel.

Houd rekening met een type 1 of type 2 stekker

Ook de laadpalen van Wallbox kunnen de BMW i3 prima van dienst zijn. Behalve het aanschaffen van de systemen zelf, kun je je systeem ook laten installeren door een team van professionals. Bij het kopen van een elektrische laadpaal dien je altijd nadrukkelijk rekening te houden met een type 1 of 2 stekker, ook de verschillende modes die beschikbaar zijn moeten in de overwegingen meegenomen worden. Een goed systeem vergt afstemming en is ook afhankelijk van het type auto dat je rijdt. Een BMW i3 heeft een type 2 stekker, maar controleer dat vooraf voor de zekerheid.

EVBox - Plug in, scan je pas en start met opladen

Zoals gesteld kun je met een BMW i3 prima uit de voeten met de EVBox Homeline slimme EV-oplader. Deze laadpaal werkt met een abonnement. EVBox Homeline staat bekend om de efficiëntie en energiezuinigheid. Met deze laadpaal is het een kwestie van plug in, je pas scannen en starten met opladen. Door met een pas te werken blijf je de controle houden over het aantal gebruikers en ook wie gebruik maakt van de lader. De status LED-ring houd je op de hoogte van de laadsessie. Op die manier heb en houd je overzicht over het oplaadpunt, ongeacht of het dag of nacht is. EVBox Homeline beschikt over een bijzonder handige Smart Charging functie, zoals bijvoorbeeld Hub-satellietconfiguratie. EVBox beschikt over peak shaving en load balancing. De pas zorgt ervoor dat je steeds de controle houdt over de gebruikers. Het risico op overbelasting of oververhitting is bovendien zo goed als nihil. Bij deze laadpaal is een backoffice abonnement verplicht. Heb je geen abonnement, dan functioneert de laadpaal simpelweg niet.

Wallbox - Uit te breiden met software voor nog meer functionaliteit

Met diverse producten van de beschikbare Wallbox kan de BMW i3 prima uit de voeten. De installaties van Wallbox zijn uit te breiden met hard- en software voor nóg meer functionaliteit en de dynamic load balancing zorgt ervoor dat er van overbelasting geen sprake is en bovendien wordt de laadtijd erdoor geoptimaliseerd. Wallbox beschikt over gezichts- en gebarenherkenning voor de bediening. Overigens is het installeren van een bmw i3 laadpaal geen eenvoudige klus, er is zeker technische en elektrotechnische kennis noodzakelijk. Schaf bij voorkeur een totaalpakket aan, systeem én de installatie dus. Dit geldt niet alleen als het om een installatie speciaal van een BMW i3 gaat, maar geldt voor elke elektrische auto. Bij de laadstations krijg je voor de BMW i3 een applicatie waarmee je real-time inzichten krijgt, notificaties ontvangt als bijvoorbeeld de auto volledig is opgeladen. Rijd je zakelijk, dan zijn er systemen beschikbaar die je verbruik meten en die gegevens automatisch doorsturen naar de werkgever die zo ook inzicht krijgt in de laadkosten en die zo met je kunnen verrekenen.

BMW met de i3 helemaal klaar voor de toekomst

BMW is met de prachtige i3 helemaal klaar voor de toekomst, een toekomst die wat BMW betreft nu al begonnen is. De BMW i3 is volledig elektrisch en bovendien geavanceerder, sneller en ook sterker als ooit tevoren. Na drie uur thuis aan de lader kan met de BMW i3 al een actieradius tot ruim driehonderd kilometer bereikt worden. De BMW i3 met 120 Ah kent een gemiddeld stroomverbruik dat varieert tussen de 12,9 en 14,7 kWh per honderd kilometer. Dat is dus een prima BMW i3 range! Uiteraard is dit wel afhankelijk van zaken als de temperatuur, de netspanning, het type huisaansluiting dat je hebt en het beschikbare vermogen.

Vul vrijblijvend onderstaande offerte in om te kijken welke laadpaal het beste past bij de BMW i3 en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gegevensverwerking*
Joost

Written by Joost Gerrits

Joost houdt zich graag bezig met de wereld van EV! Al zijn bevindingen, nieuwtjes, tips en tricks deelt hij door middel van leuke en informatieve blogs.

Tags

bmw