De 9 beste slimme gadgets om te gebruiken met Apple HomeKit

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Sluit je slimme apparaten aan op het Apple HomeKit-platform en laat ze eenvoudig met elkaar samenwerken.

Volgens het Amerikaanse Bloomberg wil Apple de komende jaren meer investeren in de ontwikkeling van het HomeKit-platform. Apple richt zich meer op het ontwikkelen van eigen smart home apparaten, maar zou ook meer de samenwerking op willen zoeken met andere smart home leveranciers. Welke smart home apparaten kun je nu al gebruiken met Apple HomeKit?

De achterliggende gedachte van deze stap is dat Apple de concurrentiestrijd wil aangaan met Google en Amazon. Die twee zetten vol in op het veroveren van het smart home met eigen producten en koppelingen met andere fabrikanten. Door die koppelingen wordt het mogelijk om een serie van acties te activeren. De koppeling met een smart home technologie zorgt dat alle verbonden apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld via het platform instellen dat de slimme lampen aan gaan als je slimme camera van een ander merk een inbreker betrappen. 

Apple wil zich nu meer richten op het HomeKit-platform, zodat je meer slimme apparaten in je smart home kunt koppelen en kunt bedienen met Siri. Dit wil niet zeggen dat Apple nog niet is vertegenwoordigd in de wereld van smart homes. Apple heeft al een flink aantal samenwerkingen met fabrikanten die hun producten laten samenwerken met Apple HomeKit. We zetten de 9 beste HomeKit-samenwerkingen voor je op een rij. 

Lees hier alles over de mogelijkheden van Apple HomeKit voor je smart home

Philips Hue & Apple HomeKit: volledige controle over je verlichting

In de lijst van de beste slimme gadgets mag zeker de Philips Hue Starter Kit niet ontbreken. Lampen waren toch al vaak het ‘doelwit’ van innovaties. Je hoeft al lang niet meer de lampen een voor een uit en aan te doen, maar dit doe je per kamer of per verdieping. Of je zet gewoon de verlichting in heel je woning tegelijk aan en uit. Philips Hue biedt met dit systeem niet alleen slimme lampen, maar geeft je ook nog eens de mogelijkheid om het perfecte licht effect te realiseren. Dit kan met liefst zestien miljoen kleuren. Je hebt wel een Hue Bridge nodig om de lampen te kunnen verbinden met het internet. Heb je dit in orde? Dan kun je ook losse lampen kopen en die aan het systeem toevoegen.

Lees hier meer over hoe je Philips Hue en Apple HomeKit combineert

Tado & Apple HomeKit: regel je verwarming automatisch

In de lijst van homekit accessoires kopen hoort zeker ook de Tado slimme thermostaat thuis. Door gebruik te maken van de telefoon locatie kan de slimme thermostaat zien waar je bent en ben je onderweg naar huis dan zorgt de thermostaat voor een warm welkom. Verlaat de laatste persoon van het gezin de woning dan zal de thermostaat van Tado de temperatuur wat lager zetten. Zo kom je in een heerlijk warm huis en bespaar je op je energierekening. Bij de beste slimme gadgets hoort uiteraard ook altijd een HomeKit schakelaar. 

Honeywell & Apple HomeKit: bespaar energie

Een andere slimme gadget voor je Apple HomeKit is ook de slimme thermostaat van Honeywell; de Lyric T6. De thermostaat laat je zuiniger met energie omgaan en de thermostaat werkt gemakkelijk vanwege de aanwezigheid van een display. Zo zie je de voor jou relevante informatie in een oogopslag. De thermostaat is zelflerend en houdt ook al rekening met de locatie waar jij je bevindt.

Fibaro & Apple HomeKit: het gemak van een slimme schakelaar

Een van de beste slimme gadgets voor je Homekit is zeker ook de Single Switch van Fibaro. Met een simpele druk op de knop bedien je je slimme apparaten met de hand en ook nog eens tegelijk. Je zet door een druk op de knop je verlichting aan en bedien je ook de thermostaat, terwijl ondertussen ook de Apple TV op de juiste zender afgesteld. De knop maakt het voor kinderen ook allemaal wat gemakkelijker, want die zien in de wereld van de slimme gadgets soms ook door de bomen het bos niet meer. Het is mogelijk met Fibaro!

Lees hier meer over de producten van Fibaro

Netgear Arlo & Apple HomeKit: slaapliedjes voor je baby

Ook de Netgear Arlo babyfoon/indoor IP-camera wordt tot de beste Homekit domotica gerekend. Gemakshalve wordt deze babyfoon ook wel de babyfoon 2.0 genoemd. Met deze babyfoon heb je ook in de nachtelijke uren je zoon of dochter haarscherp in beeld. Bovendien praat je via een tweeweg-audio met je kindje. Op die manier kun je ook slaapliedjes aan je baby laten horen. De babyfoon geeft zowel bewegings- als geluidswaarschuwingen. Met je iPhone bedien je de muziek. De lucht sensoren waarschuwen als er sprake is van een hoge temperatuur, als de luchtvochtigheid te hoog is of sprake is van schadelijke stoffen. Het bijbehorende nachtlampje stel je ook nog eens op je favoriete lichtkleur in. Neem ook eens een kijkje bij de andere Arlo camera's.

Netatmo & Apple HomeKit: weet wat gaande is in en rond je huis

Er zijn ook slimme IP-camera's die Apple HomeKit ondersteunen. Een mooi voorbeeld is de Netatmo Presence. De Netatmo Presence heeft naast een HD-camera ook een ingebouwde schijnwerper die je op afstand uit of in kunt schakelen. Door de ondersteuning van Apple HomeKit kun je een serie aan acties aan te maken, zodat de schijnwerper bijvoorbeeld aangaat als de camera beweging waarneemt.

Lees meer over slimme camera's en Apple HomeKit

Nanoleaf & Apple HomeKit: pas de kleur van de lichtpanelen aan het tijdstip aan

Bij de beste- al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak- en slimste gadgets hoort ook de Rhythm-uitbreiding van Nanoleaf Aurora, al is eerder sprake van lichtpanelen dan van lampen. De panelen maak je zo groot als je zelf wilt en in die vorm die past binnen je interieur. Rhythm stem je daarnaast af op de muziek en de muziek verandert weer in bijpassende lichtscenes. Uiteraard kies je voor zachte kleuren die steeds feller worden bij het ontwaken en stel je rustgevend licht aan het einde van de dag in. 

Lees hier meer over de mogelijkheden van Nanoleaf Aurora

Eve & Apple HomeKit: inzicht in je energieverbruik

Wil je meer inzicht in je stroomverbruik en je apparaten op afstand in- of uitschakelen met je stem via Siri? Dan is de Eve Energy wellicht wat voor jou. Deze slimme stekker van Eve maakt niet-verbonden apparaten slim en vertelt je daarnaast veel over het energieverbruik. Door de mogelijkheden die de Eve producten en HomeKit met zich meebrengen, kun je helemaal los met het configureren van jouw ideale smart home. Het assortiment van Eve is volledig gericht op de samenwerking met Apple en dus ideaal als je van jouw huis een smart home wilt maken. 

Lees hier meer over de slimme producten van Eve

Netatmo & Apple HomeKit: laat de lampen aangaan bij brand

De Netatmo Slimme Rookmelder waarschuwt je als er brand ontstaat in je huis. Deze Netatmo rookmelder verbind je met je router, waardoor je notificaties binnen krijgt via de app. Ook als je niet thuis bent. Daarnaast zorgt Low Energy Bluetooth er voor dat deze rookmelder compatibel is met Apple HomeKit, zodat je kunt instellen dat de Philips Hue lampen aan gaan als er rook wordt gedetecteerd.

Lees hier meer over de slimme apparaten van Netatmo

Er zijn dus al heel veel slimme apparaten op de markt die je kunt koppelen met Apple HomeKit, zodat je deze apparaten kunt bedienen vanaf je Apple-apparaat of met Siri. Het nieuws dat Apple nog meer gaat investeren in deze technologie en de samenwerking met fabrikanten is wat ons betreft echt heel goed nieuws, want daar profiteren de consumenten van. We krijgen dus binnenkort nog veel meer mooie en handige apparaten met Apple HomeKit-ondersteuning die ons leven leuker, beter en veiliger kunnen maken.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost