Bespaar geld met Apple HomeKit!

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Apple HomeKit zorgt niet alleen voor comfort, maar bespaart je ook nog eens geld!

Ken je het probleem dat onnodig de lampen in huis aan blijven staan? Of dat je vergeten bent de thermostaat laag te zetten? Kosten kunnen hierdoor onnodig hoog oplopen. Vind je het fijn om in een warm huis thuis te komen? Of blijf je tot laat van huis weg en wil je de lampen toch aan- of uit zetten? Voor al deze en meer problemen biedt de Apple HomeKit een oplossing en is geld besparen eenvoudig mogelijk.

Wat is Apple HomeKit?

De Apple HomeKit is een platform waaraan verschillende smart home producten van verschillende merken aan gebonden kunnen worden. Alle gekoppelde producten kan je dan via je iPhone, iPad of andere Apple apparaten in de Woning met de app van Apple bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het aan- en uitzetten van Philips Hue lampen, het bedienen van het volume van Sonos speakers, het veranderen de temperatuur in huis met Tado. Door alle apparaten aan één platform te verbinden is het makkelijker alle individuele apparaten te bedienen. Hierdoor zijn alle verschillende apps overbodig.

Op de Woning app kan je al je smart home apparaten één kamer bundelen. Door dit te doen kan je alle producten die gekoppeld zijn aan de kamer tegelijkertijd aan- of uitzetten. Dus als je bijvoorbeeld in de keuken de lichten vergeten bent uit te zetten, kan je dit alsnog doen vanaf je bank. Hierdoor bespaart Apple HomeKit je niet alleen geld maar ook moeite.Automatiseer je huis met de Apple HomeKit

De Apple HomeKit biedt in de Woning app ook een automatiseringsfunctie aan. Verschillende apparaten die op bepaalde tijden van de dag aan- of uit horen te gaan kunnen hiermee geautomatiseerd worden. De Apple HomeKit maakt op deze manier mogelijk dat je lampen aangaan als je ’s avonds thuis komt en uit gaan als je naar bed gaat. De automatisering in de Woning app is heel specifiek in te stellen. Zo kun je kiezen op welke dagen de apparaten aan of uit gaan, maar ook op welke tijd dit precies gebeurd.

 

Combineer deze verschillende smart home producten met Apple HomeKit om nog meer geld te besparen

De Woning app werkt ook met locatie. Hiermee kun je instellen dat verschillende apparaten aan gaan wanneer je bijna thuis bent. Maar de app geeft ook advies om bepaalde apparaten uit te zetten als je weg van huis gaat. Neem bijvoorbeeld de intelligente thermostaat van Tado. Door een Tado thermostaat in huis te halen kan je je verwarmingskosten tot wel 31% verlagen. Tado houdt namelijk rekening met je locatie en adviseert je zo de thermostaat lager te zetten.Tado

Naast dat Apple HomeKit adviezen geeft op basis van je locatie merkt Tado met haar sensoren ook als er ramen in een kamer open staan. Zodra Tado dit merkt adviseert deze je via de Apple HomeKit Woning app om de verwarming uit te schakelen. Tevens biedt Tado je ook de mogelijkheid om de temperatuur per kamer in te stellen, waardoor je niet onnodig stookt in ruimtes waar je niet bent. Met behulp van Tado en de Apple HomeKit kan je op een gemakkelijke manier geld besparen.

Philips Hue

De lampen van Philips Hue zijn perfect voor het gebruik van de Apple HomeKit. De Woning app biedt de mogelijkheid om de lampen aan en uit te zetten, te dimmen en te veranderen van kleur. Daarbij zijn de lampen bestuurbaar met Siri. Iedere lamp of groep lampen krijgt een afzonderlijke naam, waardoor deze afzonderlijk instelbaar zijn. Dit laatste kan positief bijdragen aan het besparen van geld. De lampen van Philips Hue werken ook eenvoudig met sensoren. Als deze sensoren beweging detecteren gaan de lampen aan en als er na enige tijd geen beweging meer is geconstateerd dan gaan de lampen automatisch weer uit. Je bepaalt zelf in de app hoe lang de lampen blijven branden. Tevens kun je als je geen gebruik maakt van de sensoren, de Philips Hue lampen in een andere kamer uitzetten al je dit vergeten bent met behulp van de Apple HomeKit.

EVE

EVE verkoopt verschillende apparaten om van jouw huis een smart home te maken. Een van deze apparaten is het smart stopcontact met ingebouwde stroommeter. Het stopcontact van EVE geeft ook aan hoeveel stroom deze verbruikt als ze aan staan. Ook is het mogelijk de stopcontacten te automatiseren. Het stopcontact kan in combinatie van de Apple HomeKit vanaf overal worden aan- of uitgezet. Tevens zijn de stopcontacten ook te besturen met je stem door middel van Siri. Door je stroomverbruik in de gaten te houden en stroomgebruik te automatiseren hoef je je geen zorgen te maken over het onnodig verlies van stroom. Zo verlies je dus niet onnodig geld!

Een ander product van EVE zijn de draadloze raam en deur sensoren, waardoor ramen en deuren nooit meer onbedoeld open blijven staan. Met behulp van de Apple HomeKit kan je aan Siri vragen wat de status is van je ramen en deuren terwijl je van huis bent. Zo voorkom je dat je onnodig naar huis gaat, om een raam of deur te sluiten die al dicht is. Met behulp van dit product kan je naast geld besparen op energie kosten, ook een veilig gevoel creëren als je niet thuis bent.

Geld besparen met behulp van de Apple HomeKit kan, zoals je leest, op vele verschillende manieren. Slim, krachtig en super eenvoudig. Wees geen dief van je eigen portomonee, en stel meteen jouw smart home apparaten in op de Apple HomeKit.  

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost