Audioengine: Kampioen in bluetooth speakers met kraakhelder geluid!

Door Bobbi
6 maanden geleden

Audioengine werd in 2005 opgericht met een simpel doel: producten maken die eenvoudig zijn in gebruik, fantastisch geluid geven en er zo voor zorgen dat mensen elke dag muziek willen luisteren. Het bedrijf uit het Amerikaanse Austin Texas wint daarmee al 15 jaar vele harten. Heb je nog nooit van Audioengine gehoord? Dan is het hoog tijd om kennis te maken!

Waar het allemaal mee begon

Het begon allemaal met Brady en Dave, twee experts op het gebied van audio producten. Samen en afzonderlijk hebben ze gewerkt voor bedrijven als Harman, Apple, Gibson Guitars en Alesis. Toen ze erachter kwamen dat ze dezelfde droom hadden om audio producten te maken van de beste kwaliteit die op de dag van vandaag mogelijk is, besloten ze samen Audioengine op te richten. Het eerste product wat ze lanceerde was de A5. Een mooie en simpele, maar veelzijdige speaker die gebruikt kon worden op je werkplek als computer speaker, in je woonkamer of zelfs voor een thuisbioscoop. Al snel bleek de geluidskwaliteit van deze speaker zo goed te zijn dat deze niet onderdeed voor de beste studio monitors. De A5 werd dan ook in verschillende productreviews bekroond als best klinkende speaker.

Klaar voor de toekomst met tijdloze producten

Na het succes van de A5 is het natuurlijk niet bij één product gebleven. Audioengine heeft nu een complete lijn van compacte producten die de geluidskwaliteit van professionele speakers naar jouw woonkamer brengen. Zonder het ongemak van grote stereo installaties met meerdere apparaten of grote, onhandige luidsprekers. Audioengine streeft ernaar producten te ontwerpen die tijdloos zijn en aansluiten bij de manier waarop mensen tegenwoordig muziek luisteren. Dus of je nu van plan bent muziek vanaf je telefoon te streamen, naar muziek vanaf je laptop te luisteren terwijl je aan het werken of studeren bent, of een vintage draaitafel af te stoffen, Audioengine zorgt ervoor dat de muziek zo goed mogelijk klinkt en je er volledig in op kunt gaan.

De Audioengine A2+

De meest veelzijdige speakers van Audioengine zijn de A2+ Bluetooth speakers. Laat je niet misleiden door het formaat van deze speakers. Het geluid is namelijk helder, vol en krachtig. De Audioengine A2+ speakers zijn daarom ideaal voor je computer en kleinere kamers. Ze werken goed samen met al je favoriete apps, muziek en apparaten - en dat helemaal draadloos. We hebben de speaker in het zwart en wit in ons assortiment en hij neemt door het kleine formaat weinig ruimte in beslag. Je bent dus helemaal vrij in waar je hem neer wil zetten.

De Audioengine A5+

Zoals de naam al doet vermoeden is de Audioengine A5+ de opvolger van de eerste speakers van Audioengine. Je sluit er eenvoudig je computer, tv of een ander audio apparaat op aan. Hier hoef je geen software voor te installeren of instellingen voor te veranderen. De speakers worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en voorzien van speciale Kevlar woofers, silk dome tweeters en handgemaakte klankkasten. Met de geluidskwaliteit die deze speakers produceren laat je films en games écht tot leven komen, in zowel kleine als grote kamers. Ook kun je je smartphone of een andere apparaat opladen via de USB poort op de speakers. Je hebt daarnaast de keuze tussen de kleuren wit, zwart of bamboe, zodat de speaker het beste tot zijn recht komt in jouw interieur.

De Audioengine A5+ Draadloos

Ben je op zoek naar een compleet en krachtig luidsprekersysteem die je op heel veel verschillende manieren kunt aansturen? Dan zit je met de draadloze variant van de Audioengine A5+ helemaal goed. De A5+ Draadloos heeft een AptX Bluetooth receiver en een interne 24 bits DAC, maar werkt daarna ook met oudere Bluetooth versies. Ook de analoge lijningang is gebleven. Het maakt dus niet uit welke geluidsbron jouw voorkeur heeft, de A5+ Draadloos kan er sowieso mee overweg. Ook de draadloze Audioengine A5+ hebben we in ons assortiment in de kleuren wit, zwart en bamboe.

Audioengine S8 Powered Subwoofer

Kan jij een goede bas wel waarderen? Dan is de Audioengine S8 Powered Subwoofer onmisbaar. Hiermee breid je jouw Audioengine luidsprekers of een andere muziekinstallatie uit. Dit zorgt ervoor dat zelfs op een hoger volume het geluid nauwelijk vervormt en je maximaal kunt genieten van je favoriete muziek. De compacte S8 Powered Subwoofer heeft een trillingsvrije stalen frame en een zware rubberen speaker-rand, waardoor een perfecte bas laag wordt gecreëerd.

Accessoires van Audioengine

Naast luidsprekers heeft Audioengine ook een ruim assortiment aan accessoires die je muziekervaring nog beter maken. Denk bijvoorbeeld aan Bluetooth ontvangers, waardoor je jouw muziek rechtstreeks vanaf je Bluetooth apparaat naar je luidsprekers kunt streamen. Of aan hoofdtelefoon versterkers, die zorgen voor de beste verbinding tussen je computer en geluidssysteem en een perfecte audiokwaliteit. Zelfs wanneer je muziek via je koptelefoon luistert. Bij zowel de luidsprekers als de accessoires houdt Audioengine hun filosofie in gedachten: eenvoudig in gebruik met een fantastische geluidskwaliteit. Zelfs als je geluidskwaliteit normaal gesproken niet zo belangrijk vindt, ga je het verschil dat Audioengine maakt gegarandeerd horen!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Jeroen
3 maanden geleden door Joost
4 maanden geleden door Joost