De beste laadpaal voor de Audi e-tron

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Zo laad je je Audi e-tron thuis op

Audi zou Audi niet zijn als de elektrische Audi e-tron specificaties en technologieën niet afwijken van de hoge kwaliteitsstandaard en net even weer iets meer bieden. Zo heeft de Audi e-tron een range van vierhonderd kilometer en rijdt de Audi elektrisch als een echte Audi: krachtig en met een perfecte wegligging.

Audi introduceert de virtuele buitenspiegel en virtuele cockpit

Nu al is er een Audi e-tron beschikbaar, eind dit jaar komt daar de e-tron 50 Quattro bij op de markt en ook dat belooft weer een auto te worden om rekening mee te houden. Wat gebleven is, is dus de werkelijk uitmuntende Quattro vierwielaandrijving die ook in de elektrische uitvoering van de Audi van toepassing is, nieuw zijn daarentegen virtuele buitenspiegels en een virtuele cockpit. Daarmee is de e-tron van Audi buitengewoon vooruitstrevend.

Bijzonder zijn zeker ook de prestaties van de Audi, overigens andermaal een lust voor ieders oog. Zo beschikt de Duitse SUV over twee elektromotoren met samen een vermogen van 230 kWh, goed voor 313 PK. De koppel is 540 Nm en je bent binnen de zeven seconden soepeltjes van 0 naar 100 gereden. De topsnelheid is begrensd en ligt rond de 190 kilometer per uur en de Audi e-tron range is geweldig.

Idealiter heb je een laadpaal op eigen grond

Allemaal prachtig, maar waar zou je zijn zonder een laadpaal? Want elke dag opnieuw moet je Audi van stroom worden voorzien. Dit doe je het liefst op eigen terrein en als je inderdaad over eigen grond beschikt, dan kan dit ook altijd. Heb je geen eigen grond? Dan vraag je een laadpaal aan via de gemeente waarin je woont. Let op: Europese auto’s als de Audi e-tron maken gebruik van een stekker type 2, in Japan en Amerika gebruiken ze een stekker van het type 1.

Overweeg meteen een laadpaal te kopen die verschillende capaciteiten kan bieden, want stel dat je over een tijdje een andere auto koopt met een andere capaciteit dan is dit wel zo handig. In dat geval hoef je in elk geval geen nieuwe laadpaal te kopen. Je past dan immers gewoon de capaciteit aan. Verder is het belangrijk om te weten of je plannen hebt ook derden gebruik te laten maken van je laadpaal. In dat geval kies je bijvoorbeeld voor een systeem dat werkt met pasjes. En zo zijn er nogal wat beslissingen te nemen als het om de laadpaal gaat, vragen waarmee je bij voorkeur eerst naar deskundigen gaat. Zij kunnen aangeven wat de voor jou perfecte oplossing is.

Bezuinig nooit op een laadpaal en al evenmin op de installatie ervan. Want als je echt alleen het beste wilt voor je Audi e-tron, dan laat jij je laadsysteem aanleggen door professionals. Alleen zij kunnen dat op perfecte wijze waardoor je blind kunt varen op je laadpaal.

Audi e-tron beschikt over optimale tractie en techniek

De Audi e-tron maakt gebruik van alleen de modernste onderstel technologieën. Dit zorgt voor optimale tractie en dynamiek, terwijl thermisch management je accu steeds op de juiste temperatuur houdt. Ook het design en de techniek van de Audi is verbluffend. Zo worden al snel vaste routes door de auto herkend. Uiteraard beschikt de Audi e-tron over 4G WiFi. En hoewel niet echt een technisch sterk staaltje mag de laadruimte van 660 liter er zeker ook zijn.

EVBox en Wallbox zijn behalve snel ook zeer veilig

Je hebt nogal wat te kiezen als je de beste Audi e-tron laadpaal zoekt. Want het aanbod is groot, Opvallende merken zijn zeker EVBox en Wallbox, merken die hun naam ondertussen heel stevig gevestigd hebben in de wereld van de laadpalen en laadsystemen. In elk geval bieden beide merken veiligheid en snelheid. Zo hoef je voor overbelasting en oververhitting niet bang te zijn. Als we kijken naar de laadpalen van Wallbox, dan zien we ook meteen de meest compacte uitvoeringen die op de markt beschikbaar zijn.

De smart connectivity met Bluetooth is handig en door de myWallbox applicatie toe te passen beheer je de laadpaal met het grootste gemak. Je laadt met de Wallbox en elk vermogen dat beschikbaar is en je bedient het systeem met de app en krijg je zo onder meer inzicht in het verbruik. En ook dat is uiteraard niet onbelangrijk.

Met een laadpaal ben je tot wel acht keer sneller dan een gewoon stopcontact

De laadpalen en laadsystemen van EVBox ontgrendel je met een pas. Dit maakt het ook meteen een systeem dat handig is als je van plan bent je laadpaal ook door anderen te laten gebruiken. Door met de uitgifte van pasje te werken, houd je in elk geval wel mooi de controle. De laadpalen van EVBox worden ook specifiek geroemd om de mate van veiligheid die geboden wordt. Met een laadpaal van een van deze twee merken laad je al snel tot acht keer sneller op dan met een gewoon stopcontact. De verschillende laadpalen zijn er voor auto’s met een laadcapaciteit tussen de 3,7 en 22 kW. Bovendien heb je nog keuzes te maken wat betreft het ingraven van kabels of kiezen voor een wanduitvoering. Vraag de specialisten en je krijgt al de antwoorden die je zoekt.

Het beste dat er te bieden is op het gebied van elektrisch rijden

Koppel een Audi e-tron aan de laadpalen van Wallbox en EVBox en je hebt het beste dat er op het gebied van elektrisch rijden en opladen te bieden is. En dat is waar je als fervent Audi rijder uiteraard steeds naar zoekt. Onze laadpaalspecialisten bij groenopladen.nl helpen je graag bij al je vragen.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Jeroen
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost