Kies je voor AduroSmart Eria of Philips Hue?

Is AduroSmart Eria een goede goedkopere uitbreiding of alternatief voor Philips Hue?

Denk je er over na om smart lampen in huis te halen? Dan is Philips Hue je vast niet ontgaan! Maar heb je ook wel eens gehoord van AduroSmart Eria? AduroSmart Eria is een goedkoper merk voor smart verlichting. Misschien heb je al een lamp van Philips Hue en wil je graag overstappen naar een ander merk, maar het liefst eentje die simultaan met je Philips Hue lamp werkt? Dat kan met de smart lampen van AduroSmart Eria. In dit artikel zullen we de verschillen en gelijkenissen tussen Philips Hue en AduroSmart Eria uitlichten.

 

 

Smart lampen

Zowel Philips Hue als AduroSmart Eria verkopen smart lampen die in miljoenen verschillende kleuren licht kunnen geven. Echter verkoopt AduroSmart Eria niet alleen slimme lampen, maar ook home monitoring, smart heating en home automation. Dit is het eerste verschil tussen AduroSmart Eria en Philips Hue. Philips Hue is grotendeels gefocust op verlichting en alles wat daar mee te maken heeft, terwijl AduroSmart ook andere smart home apparaten voor je huis biedt.

Wat Philips Hue en AduroSmart Eria gemeen hebben is een eigen app die je kan gebruiken om de lampen in te stellen, verstellen en aan-/uitzetten. Ook hebben beiden de mogelijkheid om verschillende 'scènes' aan te zetten. Hierbij moet je inbeelden dat je een partyscène, gamescène, vakantiescène of een filmscène, waarbij de verlichting een andere kleur of helderheid aanneemt afhankelijk van de situatie. Dit allemaal natuurlijk naar jouw smaak en de het gevoel bij die specifieke avond. Mocht je een timer in willen stellen voor je lampen, dan is dit zowel bij AduroSmart Eria en Philips Hue mogelijk. De apps van beide partijen zijn te verkrijgen in de App Store en Play Store.

Manieren van bediening

Beide merken werken op basis van het Zigbee protocol, wat betekent dat je ze aan elkaar kunt koppelen. Een ander verschil tussen AduroSmart Eria en Philips Hue, is echter dat de producten van Philips Hue aan te sluiten zijn op Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home. De producten van AduroSmart Eria werken weliswaar ook met Alexa en Google Home, maar niet met HomeKit. Een belangrijk nadeel dus voor Apple-gebruikers, want dat betekent onder andere dat je ze niet kunt bedienen via Siri.

De producten van Philips Hue zijn naast de Philips Hue app ook te bedienen met een afstandsbediening, een dimmer, een bewegingssensor en een smart button. Echter heeft AduroSmart Eria alleen een afstandsbediening beschikbaar. Tevens zijn de lampen van AduroSmart Eria niet te bedienen zonder dat de lampen zijn aangesloten op de Eria Zigbee Home Hub. Lampen van Philips Hue hebben niet per se een hub nodig om bediend te worden, mits het de nieuwere Hue Bluetooth varianten zijn. Deze werken ook op zichzelf zonder hub. Op de Eria Zigbee Home Hub kunnen tot 50 lampen worden aangesloten. Het is ook mogelijk om een hub op je Philips Hue lampen aan te sluiten, maar niet noodzakelijk om deze binnenshuis te bedienen.

 

 

Licht dat je de gehele dag volgt

Beide merken hebben een eigenschap die je in kan stellen om je beter te voelen gedurende de gehele dag. Het begint met licht dat je rustig wakker laat worden., gevolgd door licht om je energie te geven. Daarna komt licht om je te laten concentreren, dit is het felste licht op de dag. Als de avond valt dan dimt het licht om zo te kunnen lezen. Vlak voor het slapen dimt het licht nog iets meer en staat het licht op de minst felle stand. Dit licht is bedoeld om je te laten relaxen. Gebruikers hiervan ervaren dit vaak als zeer prettig. Het lijkt een beetje op hoe de Philips Wake Up Lights werken, maar dan voor de hele dag. Voor AduroSmart Eria heet deze eigenschap ‘Human Centric Lighting’ en voor Philips Hue heet dit ‘daily activities’.

Prijsverschillen

Eerlijk te zeggen is dat de lampen van AduroSmart Eria goedkoper zijn dan de lampen van Philips Hue. Op onze website zijn de lampen van AduroSmart Eria al te krijgen vanaf €16,95. De lampen van Philips Hue starten vanaf €19,95. Beiden partijen verkopen ook starterkits. Philips Hue verkoopt zes verschillende starterkits, waar AduroSmart Eria er maar twee heeft. De goedkoopste starterkit van Philps Hue kost €124,- en de goedkoopste starterkit van AduroSmart Eria kost slechts €69,95.

 

Eria en Hue werken samen

Mocht je al een Philip Hue lamp hebben en wil je uitbreiden met AduroSmart Eria, dan hoef je je geen zorgen te maken. De lampen van AduroSmart Eria kan je namelijk samen laten werken met Hue. Dit is eenvoudig in te stellen via de Philips Hue app Mocht je willen weten hoe het werkt, dan wordt dit in onderstaande video uitgelegd.

 

 

Wat ons betreft is AduroSmart Eria een goed goedkoper alternatief voor Hue. De lampen van AduroSmart Eria beschikken over alle basiseigenschappen waarvoor veel mensen voor Hue kiezen. Gelukkig hoef je niet je Philips Hue of AduroSmart Eria lampen weg te toen als je extra lampen wilt of er een lamp stuk is. Je kunt ze namelijk eenvoudig koppelen.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

5 dagen geleden
1 maand geleden door Jeroen
1 maand geleden door Joost
2 maanden geleden door Joost