Je slimme rookmelder wordt nóg slimmer

Automatisch nieuwe batterijen

Heb jij ook wel eens de bijna lege batterijen uit je rookmelder gehaald om het vervelende piepen te laten stoppen? Of heb je wel eens moeite gehad met het zoeken naar specifieke batterijen die echt nergens te vinden zijn? Het zijn herkenbare, maar gevaarlijke situaties met niet-werkende rookmelders als resultaat. Die problemen zijn nu gelukkig voorbij!

Een nieuwe dienst

Een nieuwe dienst, ontworpen om te werken met de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder, bestelt automatisch nieuwe batterijen wanneer ze bijna leeg raken. Deze gloednieuwe dienst is ontwikkeld met behulp van 'Works wth Nest', de Nest third party develope API, en gebruikt de 'lege batterijen'-melding van de Nest Protect. Klanten van de nieuwe dienst, ontwikkeld door 50five, CUBES van KPN, Energizer, Olisto en Tikkie van ABN AMRO, hoeven alleen nog maar een betaalverzoek op hun smartphone goed te keuren en de batterijen worden automatisch geleverd. 

Wereldwijde primeur

Er wordt natuurlijk al langer gepraat en geschreven over de mogelijkheden dat slimme apparaten autonoom werken om het leven beter en veiliger te maken, maar dit is wereldwijd de eerste keer dat het echt gebeurt. Wij werken nu samen om deze nieuwe dienst voor jou mogelijk te maken met de campagne ‘smart safety for your smoke detector’. Zo maken we jouw slimme Nest Protect nóg slimmer.

Rolverdeling

Nog meer innovatieve diensten

Een mail of sms naar bekenden

Slimme apparaten krijgen nog veel meer handige en zelfs levensreddende functies, wanneer diensten van meerdere partijen aan elkaar worden gekoppeld. Deze samenwerking maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk dat de Nest Protect automatisch vijf familieleden of vrienden een sms en e-mail stuurt bij detectie van rook of koolmonoxide.

Zo red je levens

Dit is een uitbreiding van de bestaande Family Accounts functie van Nest, waarmee tot 10 personen toegang hebben tot Nest producten en waarschuwingen via de Nest App. Zo kan er altijd iemand snel in actie komen als de bewoner in de problemen zit en zelf niet adequaat kan reageren. Dat kan levens redden in gevaarlijke siituaties!

Brandpreventieweken

Slechts 45 procent werkt

Deze innovatieve toepassing past perfect in het thema van de Brandpreventieweken 2018 die op 1 oktober zijn gestart. Die campagne richt zich dit jaar op het belang van het sluiten van ramen en deuren en op het plaatsen van hoorbare rookmelders. Uit onderzoek van de brandweeracademie blijkt namelijk dat slechts 45 procent van de opgehangen rookmelders echt werkt. En dus de meerderheid niet!

Volle batterijen en op hoorafstand plaatsen

Het advies is om rookmelders op het lichtnet aan te sluiten of batterijen met een lange levensduur te gebruiken. De samenwerking om de Nest Protect zelf batterijen te laten bestellen en hoorbaar te maken voor meerdere mensen sluit dus naadloos aan bij de boodschap van de Brandpreventieweken.

Stroom

Heb je toch meer vertrouwen in stroom dan in batterijen? Bij 50five hebben we ook de Nest Protect die je op de netvoeding kunt aansluiten.

Stappenplan 

Bestel 'm hier