Sluiten

Naar welk Apple product zoek je?

De Woning app instellen

De Woning app (of Home app) is de app waar al je aangesloten smart home apparaten zichtbaar zijn en waarin je alles naar wens kan instellen en monitoren. Je kunt de Woning app bedienen met je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch of Mac. Zorg er ten eerste voor dat al je apparaten up-to-date zijn en dat je bent ingelog met je iCloud account.


1. Een apparaat toevoegen

Zorg ervoor dat je een apparaat heb dat samenwerkt met HomeKit. Druk in de Woning app op  of op 'Voeg accessoire toe'. Scan de QR-code op het product of in de handleiding ervan. Het product wordt vervolgens weergegeven, waarna je erop kan klikken. Er wordt gevraagd het toe te voegen aan je netwerk. Kies 'Sta toe'. Geef het product een naam, wijshet toe aan een kamer, klik op 'Volgende' en dan op 'Gereed'. Je hebt nu een product aan je Woning app toegevoegd!

2. Je apparaat instellen

Nadat je je apparaat hebt toegevoegd, kun je deze in de Woning app configureren. Houd hiervoor het apparaat ingedrukt en klik op 'Instellingen'. Hier kun je het apparaat aan een kamer toewijzen (om met Siri te kunnen bedienen), als favoriet aanmerken, groeperen, scènes instellen en meldingen instellen. Als je je product als Favoriet aanmerkt, kun je deze direct in het bedieningspaneel bedienen.

3. Kamers of zones instellen

Je kunt je apparaten per kamer of zone indelen, zodat je ze kan bedienen met Siri. Klik hiervoor onderin de app op 'Kamers', linksboven op  en dan op 'Kamerinstellingen'. Klik op 'Voeg kamer toe', geef deze een naam en bewaar deze. Je kunt verschillende kamers ook groeperen in een zone. Hiervoor klik op een kamer en selecteer je een bestaande zone of maak je een nieuwe aan om deze daaraan toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeel de boven- en benedenverdieping scheiden.

4. Scènes instellen

Met scènes kun je meerdere gekoppelde apparaten aansturen met slechts één commando. Zeg bijvoorbeel "ik ben thuis" en laat lampen, muziek, de verwarming en de TV aangaan. Om een scène te maken klik je op en op 'Voeg scène toe'. Geef deze een naam en voeg nu producten toe. Klik op de apparaten die je wil toevoegen aan de scène. Houd deze ingedrukt als je de instellingen wil wijzigen en test de scène door op 'Test deze scène' te klikken.

Apple HomeKit voordeelbundels


HomeKit informatie en inspiratie


Een HomeKit smart home

We zetten 9 smart home oplossingen op een rij om te gebruiken met HomeKit.

Maak je huis slim met Siri

Gebruik je stem om je HomeKit apparaten te bedienen.

De HomeKit hub

Gebruik een Apple TV of iPad als HomeKit hub. Wij leggen uit hoe het werkt.

Sonos en Apple HomeKit

Hoe integreer je de populaire Sonos speakers in Apple HomeKit?

Merken die werken met HomeKit