50five maakt prijswinnaar blij met gewonnen koelkast

Maikel wint unieke koelkast bij een winactie van 50five

17 januari 2019

Door de garagedeur ging niet, een deel van de poort moest er tijdelijk uit en er kwam een soort brug voor de drempel. Het duurde eventjes vanwege de zorgvuldige werkzaamheden van de bezorger, maar toen stond de supertoffe koelkast eindelijk op de juiste plaats. En met succes. “Wow, wat een gaaf ding”, was de reactie van de dochter die nieuwsgierig kwam kijken naar wat haar vader had gewonnen.

Vader Maikel, liefhebber van techniek en nuttige gadgets, deed aan het einde van het jaar mee met de actie om de Amerikaanse koelkast van Bosch met uniek design van kunstenaar Donald van Schilt te winnen. Hij had enkele dagen daarvoor een slimme deurbel besteld bij 50five en kreeg een mailtje dat hij mee mocht doen aan de actie. Even wat gegevens invullen en duimen maar. Dat dachten meer mensen, want in totaal deden ruim 1250 mensen mee met deze actie van 50five en Bosch.

De actie was in het leven geroepen om de introductie van de witgoed-categorie in de shop te vieren. Bosch leverde de koelkast, de Eindhovense kunstenaar Donald van Schilt bedacht en maakte een tof design en 50five zorgde voor het wrappen en het bezorgen. Deze actie zorgde voor veel aandacht, want al snel schreven zich heel veel mensen in om mee te dingen naar deze prijs. 

De verrassing was groot toen bleek dat Maikel de gelukkige winnaar was. “We winnen namelijk nooit iets”, vertelde zijn vriendin Sandra toen we de koelkast kwamen bezorgen. Ze wist niet dat Maikel mee had gedaan met de actie. Hij wilde haar echt verrassen. Ze had al eerder gezegd dat ze zo’n koelkast heel graag zou willen, maar dat hij niet zou passen in de huidige keuken. “Misschien als we ooit zouden verbouwen en er meer ruimte zouden krijgen in de keuken”, zei ze. “Gelukkig liep het wat anders.”

De verbouwing kwam er niet, maar de koelkast wel. Er was nog steeds geen plek in de keuken op de eerste verdieping van hun drive-in-woning en dus kreeg de koelkast een andere plek. Hij staat nu beneden in de garage bij de tuinkamer en dat is voor dit gezin de ideale locatie. Of ja, garage? Dat klinkt te oneerbiedig. Maikel noemt het voor de grap zelf zijn 'mancave', want hij heeft er ook een werkplaats en een toffe sportauto staan. “Wat een geweldig ding, met die mooie kleuren ook”, zei Maikel toen de koelkast op de juiste plek stond. “Ik weet niet zeker of ik zo’n design zelf had gekozen in de winkel, maar hier staat hij echt perfect. Lekker brutaal.”

Ook Sandra kon haar geluk niet op: “We zitten in de zomer heel vaak beneden, in de tuin, want hier hebben we ook een keukentje. Ik kijk nu al uit naar de zomer als we kunnen genieten van de ijsklontjes in onze drankjes!”

Winnaar koelkast actie 50five